Ekim Ayı Balıkları
31.10.2018Ekim Ayı Balıkları
BARBUN - TEKİR:
Fırında da güzel olmasına rağmen genellikte tava (kızartma) yapılır.
*Sicilya Usulü Barbun ya da Barbun pilaki olarak da servis edilir.
KARAGÖZ:
Yağlı bir balık olmasından dolayı çorba yapımında, buğulama, fırında sebzeli ya da ızgara pişirme yöntemlerine uygundur.
LEVREK - LÜFER - KOFANA:
3 balık çeşidi de yağlı balık olmalarından dolayı ızgara ve fırında pişirme yöntemlerine uygundur.
MİNEKOP:
Buğulama, tava, ızgara ve fırında pişirme yöntemlerine uygundur.
PALAMUT:
En çok tercih edilen pişirme yöntemi halka halka kesip kızartma şeklindedir. Fırında ve buğulama pişirme yöntemlerine uygundur.
TORİK:
Yağlı bir balıktır, konserve balıkçılığında yeri çok büyük bir türdür. Her türlü pişirme yöntemi kullanılarak hazırlanabilen bir balık cinsidir. Torik balığı kış mevsiminde tüketildiğinde; bu dönemdeki soğuk hava koşulları sonucu yağ depoladığı için kızartması yapılması uygun olmaz. Siyah etli balık ailesinde yer alan torik balığı; buğulama, balık çorbası, lakerda olarak da tüketilebilir. Torik lakerda yapımının en temel besinidir. Lezzetli lakerdalar için torik balığı tercih edilir.
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.
Geçmişi 10.000 yıl öncesine dayanan Siyez Bulguru...
İyi malzeme ve iyi bir şef ile lezzetli yemek kaçınılmaz oluyor.
Cheesecake, krema veya sürülebilir kıvamdaki peynirlerden yapılan bir tür tatlıdır. Soğuk ve sıcak cheesecake arasındaki farklar nelerdir?