Kısık Ateş
Blog

Eylül Ayında Hangi Balıklar Yenir?

Eylül ayında hangi balıklar lezzetlidir? Sonbaharda sofralarınıza gelmesi gereken balıkları yakından tanıyalım! Sonbaharın gelişini müjdeleyen Eylül ayının öne çıkan balıkları nelerdir? İşte Eylül’de lezzetli olan balık türleri...

Eylül Ayında Hangi Balıklar Yenir?
Paylaş
  • 2B
  • 8
  • Kaydet

Eylül Ayı Balıkları

Eylül Ayında Hangi Balıklar Tüketilir?

Uskumru:

  • Özellikler: Hızlı yüzen, torpedo şeklinde bir balıktır. Gövdesi yeşilimsi mavi ve parlak çizgilidir.
  • Yasal Avlanma Boyutu: Genellikle 20-25 cm civarındadır.
  • Pişirme Yöntemleri: Tava, haşlama, buğulama ve ızgara yapılabilir. Taze tüketildiğinde lezzeti daha belirgin olur.

Barbun:

  • Özellikler: Beyaz etli ve tatlı bir lezzete sahiptir. Kırmızımsı rengiyle kolayca tanınır.
  • Yasal Avlanma Boyutu: Genellikle 20 cm civarındadır.
  • Pişirme Yöntemleri: Tavada kızartılır, buğulaması ve ızgarası da yapılabilir.

Palamut:

  • Özellikler: Yağlı ve lezzetli bir balıktır. Küçüğüne palamut, büyüğüne torik denir.
  • Yasal Avlanma Boyutu: 25 cm
  • Pişirme Yöntemleri: Tava, haşlama, buğulama, ızgara ve lakerdası yapılabilir.

Çipura:

  • Özellikler: Akdeniz ve Ege Denizi'nde yaygın olan beyaz etli bir balıktır.
  • Yasal Avlanma Boyutu: Genellikle 20 cm civarındadır.
  • Pişirme Yöntemleri: Izgarada veya fırında pişirilerek yenmesi önerilir.

Tekir:

  • Özellikler: Barbuna benzeyen, kırmızımsı renkte, beyaz etli ve tatlı bir lezzete sahip bir balıktır.
  • Yasal Avlanma Boyutu: Türkiye'de avlanma alt sınırı 11 santimetredir.
  • Pişirme Yöntemleri: Buğulama veya tavada kızartma yapılabilir. Ayrıca, fırında domates, soğan, tuz ve karabiberle pişirme kağıdının içinde de lezzetli bir şekilde pişirilebilir.

Lüfer:

  • Özellikler: Büyük ve keskin dişleri olan, beyaz etli bir balıktır.
  • Yasal Avlanma Boyutu: Genellikle 25 cm civarındadır.
  • Pişirme Yöntemleri: Genellikle ızgarada veya fırında pişirilir.

Sardalya:

  • Özellikler: Küçük ve yağlı bir balıktır. Omega-3 açısından zengindir.
  • Yasal Avlanma Boyutu: Genellikle 11 cm civarındadır.
  • Pişirme Yöntemleri: Asma yaprağında ızgarası, salamurası veya buğulaması yapılabilir.

Eylül ayında taze ve lezzetli balıkların tadını çıkarmak için bu bilgilerden faydalanabilir, sofralarınızı zenginleştirebilirsiniz. Afiyet olsun! 🐟

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Yazılar

Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Siyez Bulguru Tarihçesi ve Yapılışı

Geçmişi 10.000 yıl öncesine dayanan Siyez Bulguru...

24B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Balık & Deniz Ürünleri Ve Anadolu'da Kış Hazırlıkları

İyi malzeme ve iyi bir şef ile lezzetli yemek kaçınılmaz oluyor.

16B Görüntüleme
Cheesecake Nedir ve Nereden Gelmiştir?

Cheesecake, krema veya sürülebilir kıvamdaki peynirlerden yapılan bir tür tatlıdır. Soğuk ve sıcak cheesecake arasındaki farklar nelerdir?

34B Görüntüleme