Kısık Ateş
Blog

Gastronomi Öğrencilerinin Tercih Ettiği Meslek Grupları

Gastronomi ve Aşçılık bölümü öğrencileri hangi özelliklere sahip olmalı? Gastronomi mezunlarının en çok tercih ettiği meslek gruplarınelerdir? Gastronomi ve Aşçılık bölümü mezunlarının karşılaşabileceği zorluklar nelerdir?

Gastronomi Öğrencilerinin Tercih Ettiği Meslek Grupları
Paylaş
  • 3B
  • 21
  • Kaydet

Son zamanların trend bölümlerinden olan Gastronomi ve Aşçılık bölümlerini tercih edecek olan adaylarımız için merak edilen soruları sizler için derledik: Gastronomi ve Aşçılık bölümü öğrencileri hangi özelliklere sahip olmalı? Gastronomi mezunlarının en çok tercih ettiği meslek grupları nelerdir? Gastronomi ve Aşçılık bölümü mezunlarının karşılaşabileceği zorluklar nelerdir?Dilerseniz gelin tüm bu detayları keşfedelim. İşte detaylar…

Gastronomi ve Aşçılık Bölümü Seçecek Olan Öğrenciler Hangi Özelliklere Sahip Olmalıdır?

  • Yemek yapma konusunda tutkulu, meraklı ve gelişime her daim açık olabilmeli,

Gordon Ramsey’in dediği gibi‘Yemek pişirme konusunda asla yeterince bilemezsin. Her zaman keşfedilecek yeni bir şeyler vardır.’

  • Mutfakta stresini ve zamanını iyi yönetebilmeli,
  • Ekip çalışmasına yatkın ve iletişim becerileri gelişmiş olmalı,
  • Mutfaktaki fiziksel zorluklara karşı dayanıklı olmalı,
  • Mutfak çalışmalarında hijyen ve güvenlik kuralları son derece önem arz etmektedir bu detaylara dikkat ederek yüksek kalitede yemekler hazırlamalı,
  • Estetik bakış açılarıyla yemekleri görsel olarak çekici bir şekilde sunmaya özen gösterebilmeli,
  • Gıda trendlerini ve piyasa koşullarını takip ederek sektördeki yeniliklerden haberdar olmalı ve müşteri beklentilerini bu doğrultuda anlayabilmeli,
  • Farklı kültür mutfaklarına ve yemek tarihine ilgili olmalı,
  • Yiyeceklerini lezzetini ayırt edebilmesi ve tadım duyularının gelişmiş olması ise gastronomi ve aşçılık öğrencileri açısından bir avantaj olacaktır.

Gastronomi Bölümünden Mezun Olan Öğrencilerin Daha Çok Tercih Ettiği Meslek Grupları Nelerdir?

  • Şeflik,
  • Yat, uçak şefliği,
  • Özel amaçlı beslenme yerlerinde şeflik (hastane, anaokulu vb.) 
  • Yemek danışmanlığı,
  • Gastronomi yazarlığı ve medya,
  • Gıda kontrolcüsü,
  • Yemek fotoğrafçılığı,
  • ARGE ürün geliştirme uzmanı,
  • Formasyon alarak eğitmenlik,
  • Gıda ve içecek sektöründe satış, pazarlama ve marka yönetimi,
  • Mutfak ekipmanları satışı ve danışmanlığı,
  • Restoran veya kafe açarak kendi işlerini yönetme ve girişimci olabilme,
  • Akademisyenlik.

Gastronomi ve Aşçılık Mezunlarının Karşılaşabileceği Zorluklar Nelerdir?

  • Fiziksel ve zihinsel zorluklar,
  • Mevsimlik iş dolayısıyla yaşanabilecek istihdam sorunu,
  • Düşük maaş ve çok iş beklentisi yüzünden ortaya çıkabilecek maddi ve manevi zorluklar,
  • İş ve aile dengesinde koruma,
  • Alt ve üst ilişkilerinin mutfakta keskin olmasından dolayı rekabetçi bir ortam,
  • Müşteri memnuniyetini sağlamak ve olası şikayetlerle başa çıkabilmek,
  • Sürekli yenilikçi ve yaratıcı tarifler geliştirme beklentisi, stres oluşturabilir,
  • Ekip içinde uyum sağlamak bazen zorlayıcı olabilir, iletişim sorunları yaşanabilir,
  • Mevsimsel ürünlerin temininde yaşanan zorluklar ve işletmenin bütçe kısıtlaması planlamaları etkileyebilir.
  • Turizm sektörü çalışanları gece, hafta sonu ve tatil günlerinde çalışmak zorunda kalabilirler. Bu durumda sosyal yaşam ve aile hayatını olumsuz etkileyebilir.
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Yazılar

Murat Aslan
Murat Aslan
Big Chefs Mutfak Koordinatörü
Bir Lokma Hayat

Bir Lokma Hayat

19 Aralık 2017

Yemek gibidir hayat!

14B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Turizm Gastronomisinde Eğitimin Önemi

İyi bir şef olmanın ilk adımı, işinde usta şeflerden alınan gastronomi eğitimleri ve öğretilen tekniklerdir.

16B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Profesyonel Mutfaklarda Kişisel Gelişimin Önemi

Hayal kurmaktan korkmayın. Çünkü hayal gücü insanın en önemli silahıdır!

14B Görüntüleme