Doğru su değeri, hem kullanmış olduğumuz kahvenin tadını yukarı çıkarır, hem de içicinin çok daha keyif almasını sağlar.
18.02.2019İyi kahve içerken kahvenin kalitesi ne kadar önemli olsa da içtiğimiz kahvenin %95’nin sudan oluştuğunu unutmamak gerekir. Doğru su değeri hem kullanmış olduğumuz kahvenin tadını yukarı çıkarır, hem de içicinin çok daha keyif almasını sağlar.
Bu değerler arasında ki açıklık kullanılan kahvenin cinsi, yöresi, kavurma derecesi ve tabii ki kullanım şekline göre değişiklik göstermektedir. Filtre kahvede (70-100 ppm) tavsiye edilen aralık değeri iken, espresso kullanımında bu değer (120-150 ppm) arası değerler gösterebilir.
Bu değerlerin ölçümlerinde ‘TDS’ adını verdiğimiz su sertliğini ve içindeki mineral oranını ölçen cihazlar tercih edilmektedir.
Evde yada iş yerimizde iyi kahve yapmak istiyorsak öncelikle, şehir suyumuzu yada kullandığımız diğer suların TDS‘ini ölçmekle işe başlayabiliriz. Bunun dışında farklı firmaların sularından örnek alarak aynı kahveyi farklı sularla demlemek sizi çok enteresan ve eğlenceli sonuçlara götürebilir. Profesyonel olarak SCA’nın 2010 yılından beri eğitmenliğini, ulusal ve uluslararası düzeyde hakemlik yapan biri olarak tavsiyem ise, iyi bir arıtma firmasından yardım alarak kendi suyunuzu istediğiniz değerlere çekerek lezzetli kahvelere ulaşabilirsiniz.
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.
Geçmişi 10.000 yıl öncesine dayanan Siyez Bulguru...
İyi malzeme ve iyi bir şef ile lezzetli yemek kaçınılmaz oluyor.
Cheesecake, krema veya sürülebilir kıvamdaki peynirlerden yapılan bir tür tatlıdır. Soğuk ve sıcak cheesecake arasındaki farklar nelerdir?