Kısık Ateş
Blog

Kuru İncir Faydaları Nelerdir?

Diyette kuru incirin etkileri nelerdir? Geniş bir tüketim alanı olan kuru incirin faydalarını biliyor musunuz? İşte kuru incirin insan sağlığına faydaları, kuru incirin iyi geldiği hastalıklar…

Kuru İncir Faydaları Nelerdir?
Paylaş
  • 6B
  • 7
  • Kaydet

Kuru İncir Faydaları Nelerdir?

Doğanın en leziz armağanlarından biri olan incir, vitamin ve mineral açısından zengin bir besin kaynağıdır. İncir hem yaş hem kuru olarak tüketilir, her iki haliyle de besin değerini ve lezzetini korur. Kuru incir yüksek lif değeriyle tatlı krizlerinin hafif geçirilmesini sağlayan meyve desteğini verir, kaliteli beslenmeye yardımcı olur. Kuru incirin sağlığa faydaları, beslenme döngüsündeki yeri destekleyicidir. A, K, C vitaminleri; potasyum, demir, kalsiyum, sodyum, magnezyum mineralleri yönünden zengindir. Yulaf lapalarından kahve yanı ikramlıklara kadar geniş bir tüketim alanı olan kuru incirin faydaları nelerdir, biliyor musunuz? İşte kuru incirin insan sağlığına faydaları.

Sindirim sistemini düzenleyebilir

Lif bakımından zengin olan kuru incir, sindirim sisteminin düzenlenmesine yardımcı olur. Kabızlık, ishal gibi kronik problemlerin giderilmesine destek sağlar. Ayrıca lifli yapısıyla tokluk süresini uzatarak kilo verme sürecini destekler.

Bağışıklık sistemini destekler

Bağışıklık sisteminin ihtiyaç duyduğu C vitamini, kuru incirde bolca bulunur. Enfeksiyon, iltihap riskine karşı vücut direncini artırmaya yardımcı olur. Her gün bir porsiyon tüketerek bağışıklığı destekleyebilirsiniz.

Kilo almayı destekler

Kilo almak isteyen kişilerin gün içerisinde ana ve ara öğünleri özenle oluşturulur, taze ve kuru meyveyle desteklenir. Kuru incir bu sürecin bir parçası olarak tek seferde değil güne yayılarak tüketildiğinde olumlu etkiler gösterir, süreci desteklemeye yardımcı olur.

Kas sağlığına iyi gelebilir

Potasyum minerali desteği sunan kuru incir, güçlü bileşenleriyle kas sağlığını destekler, kasların daha iyi çalışmasına yardımcı olur. Özellikle sporcular, gelişim çağındaki çocuklar ve fiziksel anlamda yoğun tempoya sahip kişiler için potasyum aracılığıyla kas gücü desteği verir.

Fiziksel enerji verebilir

Çalışma temposu ağır olan kişiler ya da emzirme dönemindeki anneler gibi günlük yaşam rutini yoğun kişiler için kuru incir zengin bir destekleyicidir. Enerji ihtiyacının bir bölümünü karşılamaya, zindelik vermeye yardımcıdır.

Menopoz dönemini destekler

Menopoz döneminde ortaya çıkan birçok rahatsızlığın azaltılmasına yardımcı olur, bu dönemin daha konforlu geçmesi için destek sağlar. Kalsiyum içeriğiyle kemik erimesinin önüne geçmeye çalışır, ayrıca ağız ve diş sağlığını korumak için doğal besin desteği verir.

Cilt ve saç sağlığını destekler

Kuru incir saç ve cilt sağlığı için gerekli mineral, vitamin desteğini verir. Düzenli tüketimle doğal bir korumaya yardımcı olan kuru incir, kozmetik sektöründe birçok üründe aktif kullanılır, saç ve cilt sağlığını destekler.

Kuru incirin iyi geldiği hastalıklar;

  • Kabızlık rahatsızlığına iyi gelebilir, lif desteği sağlayarak tuvalete çıkmaya yardımcı olur.
  • Tansiyonu düzenlemeye yardımcı olur, yüksek tansiyonun ideal seviyelere düşmesini destekler.
  • Diyabet rahatsızlığını düzenlemeye yardımcı olur.
  • Tansiyonu düzenlemeye yardımcı olması kalp ve damar sağlığını da destekler, riskleri azaltabilir.
  • Cildin nem ve vitamin ihtiyacını gidermeye çalışır.
  • Demir eksikliği tedavisini destekler, demir ihtiyacını karşılamaya yardımcı olur.
  • Kalsiyum desteği sağlayarak kemik sağlığımı korumaya destek sağlar.

Diyette Kuru İncirin Etkisi

Diyet yaparken kuru inciri kahvaltıda ve ara öğünlerde tüketerek içerdiği zengin mineral, vitamin içeriğinden yararlanabilirsiniz. Metabolizmanızı hızlandırmak, sindirim sisteminin çalışmasını sağlamak, zayıflama sürecinde vitamin – mineral kaybını minimuma indirmek ve form tutmak için kuru incir sağlıklı bir yardımcıdır. Kuru incir zayıflamanıza yardımcı olurken size aynı zamanda fiziksel güç, enerji vermek için lezzet desteği verir. 

Kuru İncir Besin Değeri

100 gram kuru incir besin değeri;

  • Kalori: 249 kkal
  • Karbonhidrat: 63.8 gr
  • Protein: 3.3 gr
  • Yağ: 0.9 gr
  • Lif: 9.8 gr
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Yazılar

Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Siyez Bulguru Tarihçesi ve Yapılışı

Geçmişi 10.000 yıl öncesine dayanan Siyez Bulguru...

24B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Balık & Deniz Ürünleri Ve Anadolu'da Kış Hazırlıkları

İyi malzeme ve iyi bir şef ile lezzetli yemek kaçınılmaz oluyor.

16B Görüntüleme
Cheesecake Nedir ve Nereden Gelmiştir?

Cheesecake, krema veya sürülebilir kıvamdaki peynirlerden yapılan bir tür tatlıdır. Soğuk ve sıcak cheesecake arasındaki farklar nelerdir?

34B Görüntüleme