Kısık Ateş
Blog

Mandalina Faydaları Nelerdir?

Mandalinanın sağlığınıza faydaları nelerdir? Günde kaç mandalina yemelisiniz? Mandalina kilo verdirir mi? Gelin tüm soruların cevaplarını birlikte keşfedelim.

Mandalina Faydaları Nelerdir?
Paylaş
  • 8B
  • 4
  • Kaydet

Mandalina Faydaları Nelerdir?

C vitamini deposu mandalina, kış mevsiminin en lezzetli meyvelerinden biridir. Kış boyu bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi, hastalıkların önlenmesi için yenilen mandalina, sağlığınız için gerçekten de destekleyici bir meyvedir. Mandalina A, B, C vitaminleri; demir, fosfor, potasyum mineralleri ve lif içerir. Turunçgiller ailesinin lezzetli olduğu kadar destekleyici bir meyvesi olduğu bilinmelidir. Peki, mandalinanın sağlığınıza faydaları nelerdir? Günde kaç mandalina yemelisiniz? Mandalina kilo verdirir mi? Gelin tüm soruların cevaplarını birlikte keşfedelim.

Bağışıklık sistemini güçlendirebilir

Bağışıklık sisteminin ihtiyacı olan C vitamini, mandalinada bolca var. Mevsimi geldiğinde günlük bir porsiyon tüketerek bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz. Vücudunuz ihtiyaç duyduğu C vitaminiyle serbest radikallerle mücadele edebilir, hastalıklara karşı direnç oluşturabilir. Mandalina bu yönüyle hastalıklara karşı risk düşürmeye yardımcıdır.

Kilo kontrolüne ve bağırsak sağlığına yardımcı olur

Lif desteği sağlayan mandalina, kilo verme sürecini destekleyen lezzetli bir meyvedir. Lifler hem bağırsakların sağlığını korumaya yardımcı olur hem tokluk hissini destekler. Sindirim sisteminin hareketlerine ivme kazandırmak için mandalina ideal bir destekçi olabilir. Gün boyu yediklerinizin sindirilmesine ve tuvalete çıkmaya yardımcı olur.

Kemik sağlığını destekler

Mandalina içerdiği potasyum ile kemik sağlığına destek olur. Kemikler iskelet yapısını oluşturur, iskelet yapısının vitamin ve minerale ihtiyacı olur. Mandalina zengin besin kaynağı olarak iskelet sistemini korumaya yardımcıdır. Özellikle yaş ilerledikçe risk oluşturan osteoporoz hastalığına karşı vücudu hazırlamaya çalışır, kemik sağlığına destek olur, riskleri düşürmek için mücadele eder.

Cilt sağlığını destekleyebilir

Mandalina C vitamini içerdiği için cilde iyi gelir. Cilt C vitamini desteğiyle daha parlak ve renk eşitliğine kavuşabilir. Mandalina ya da mandalina suyundaki antioksidanlar zararlı güneş ışınlarına karşı cildi korumaya çalışır; kırışıklık, leke, minik çizik gibi yaşlanma belirtilerini azaltmaya yardımcı olur.

Vücut spazmlarını azaltabilir

Kas, solunum, mide, bağırsak spazmları yaşam kalitesini düşürür. Mandalina sinir sistemini, bağırsakları, solunum yolunu rahatlatmaya yardımcı olduğu için genel sağlığınıza iyi gelebilir. Özellikle kas ve kramplarda, sindirime bağlı bağırsak spazmlarında rahatlamanıza yardımcıdır.

Kolesterolü düşürmeye yardımcı olur

Mandalina kolesterol yüksekliğine karşı antioksidanla destek verir. Kötü kolesterolü düşüren antioksidanlar, iyi kolesterolün ise yükselmesine yardımcı olur. Mevsiminde düzenli, aşırıya kaçılmadan tüketilmesi kolesterolü kontrol altına almak için size yardımcı olur.

Günde Kaç Mandalina Yenmeli?

Mandalina önemli bir C vitamini kaynağıdır. C vitamini vücutta tamamı depolanabilen bir vitamin değildir. Dolayısı ile düzenli almak önemlidir. Kış mevsiminde mandalina düzenli C vitamini alımı için iyi bir destektir. Beslenme uzmanlarına göre günlük mandalina tüketim miktarı 2 adet olmalıdır. 2 adet orta boy mandalina bir porsiyona eşittir. Aşırı tüketimde C vitamini fazlalığı olabilir, bu fazlalık vücutta depolanamayacağı için ve sindirim sisteminizi kötü etkileyebileceği için önerilmez. Faydalı da olsa mandalinanın fazlası zarar verebilir, yan etki yapabilir.

Diyet Yaparken Mandalina Tüketimi Nasıl Olmalı?

Şifa deposu mandalina, diyet yaparken tüketilebilir. Mandalina kilo vermeye yardımcı olan ve beslenme uzmanlarının önerdiği bir meyvedir. Diyet yaparken iki küçük – orta boy mandalina tüketebilirsiniz. Ancak ikisini tek öğünde yememeye dikkat edin. Mandalina karın bölgesinde biriken yağların yakılmasına yardımcı olur, metabolizmanın hızlanmasına destek sağlar. Ayrıca vücutta depolanan ödemin atılmasına da yardımcı olur. Mandalina lifli bir meyve olduğu için sindirimi destekler, metabolizmanın hızını artırmaya çalışır, genel anlamda kilo verme sürecini kolaylaştırmaya yardımcı olur.

Mandalina Besin Değeri

1 adet mandalinanın besin değerleri;

  • Kalori: 53 kkal
  • Karbonhidrat: 13.3 gr
  • Protein: 0.8 gr
  • Yağ: 0.3 gr
  • Lif: 1.8 gr
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Yazılar

Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Siyez Bulguru Tarihçesi ve Yapılışı

Geçmişi 10.000 yıl öncesine dayanan Siyez Bulguru...

24B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Balık & Deniz Ürünleri Ve Anadolu'da Kış Hazırlıkları

İyi malzeme ve iyi bir şef ile lezzetli yemek kaçınılmaz oluyor.

16B Görüntüleme
Cheesecake Nedir ve Nereden Gelmiştir?

Cheesecake, krema veya sürülebilir kıvamdaki peynirlerden yapılan bir tür tatlıdır. Soğuk ve sıcak cheesecake arasındaki farklar nelerdir?

34B Görüntüleme