Kısık Ateş
Blog

Nar Suyu Faydaları Nelerdir?

Her gün bir bardak nar suyu içmenin sağlığa faydaları nelerdir? Nar neye iyi gelir? Nar suyu zayıflatır mı? İşte bereketin simgesi nar suyunun detayları…

Nar Suyu Faydaları Nelerdir?
Paylaş
  • 8B
  • 8
  • Kaydet

Nar Suyu Faydaları Nelerdir?

Bereketin simgesi nar, her yönüyle şifa dolu sulu ve lezzetli bir meyvedir. Minicik tanelerinde bolca lezzet, şifa saklayan nar, su formuyla günlük beslenmeyi destekler, antioksidan yönüyle yaşam kalitenizi artırmaya yardımcı olur. Katı meyve sıkacağıyla kısa sürede hazırlayabileceğiniz nar suyu, faydaları ile sizi şaşırtabilir. Her gün bir bardak nar suyu içmenin faydalarını öğrendiğinizde beslenme düzeninizi yeniden oluşturmak isteyebilirsiniz. Peki, nar suyunun faydaları nelerdir? İşte detaylar.

Vitamin mineral desteği

A, B, C ve K vitamini; potasyum, kalsiyum, çinko, demir, magnezyum, fosfor mineralleri içerir. Sahip olduğu yüksek besin değeri günlük vitamin, mineral desteğini gösterir. Bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur, vücudu dış etkenlerden korumaya çalışır.

Stres ve yorgunluk önleyici

Nar suyu gerçek bir stres kovucu destekçisidir. Her gün bir bardak nar suyu modern çağ stresine, yorgunluğuna iyi gelir, depresif duygulardan uzaklaştırmaya yardımcı olur. Gün içerisinde kendinizi yorgun, bitkin, depresif hissettiğinizde bir bardak nar suyu ile yenilenebilirsiniz.

Karaciğerin temizlenmesine yardımcı

C vitamini ve değerli bileşenler antioksidan özellik gösterir. Nar suyundaki bileşenler vücuttaki serbest radikallerle mücadele ederek zararlı maddelerin atılmasına yardımcı olur. Düzenli tüketimle vücudu temizlemeye destek olan nar suyu, karaciğerde biriken zararlı maddelerin atılmasına da yardımcıdır.

Kalp damar sağlığına destek

Kolesterol, tansiyon, kalp sağlığı için iyi bir destekçi olan nar suyu, dengeli rutin oluşturulduğunda bileşenleriyle yaşam kalitenizi artırabilir. Nar suyu, kalp damar sağlığını korumaya yardımcı olur.

Cilt sağlığına yardımcı

Nar suyu B ve C vitaminlerinin yanı sıra cilt için önemli olan punisik asit ile hücre yenilenmesine yardımcı olur. Cildin kolajen üretimini destekleyen nar suyu, hücrelerin korunmasına, canlandırılmasına, cildin yaşlanma etkilerinin geciktirilmesine de yardım eder.

Vücut direncini artırmada destekçi

Bağışıklık sistemini desteklemek için her gün bir bardak nar suyu lezzetli bir destekçi olabilir. Nar ve nar suyuyla alacağınız besin değerleri, vücut direncinizi artırmaya çalışırken aynı zamanda hastalıklara karşı koruyucu kalkan oluşturmanıza yardımcı olur.

Tansiyonu dengeleyebilir

Felç, inme gibi çeşitli hastalık riskine de zemin hazırlayan yüksek tansiyon, nar suyunun desteğiyle kan basıncını düşürmeye çalışarak tansiyonun ideal seviyelerde kalmasına yardımcı olur.

Bilişsel sağlığın destekçisi

Nar suyu beyin fonksiyonlarının çalışmasına destek olur. Düzenli tüketimde hafızanın güçlenmesi için destek gösterir, Alzheimer, Parkinson gibi nörolojik rahatsızlıklara yakalanma riskini düşürmeye yardımcıdır.

Ödem atmaya yardımcı

Ödem, şişkinlik, hazımsızlık gibi problemlerde, regl öncesi semptomlarda nar suyu yatıştırıcı desteğiyle rahatlamanızı sağlar. İdrar söktürücü özelliğiyle şişkinliğinizi, ödeminizi atabilir, daha hafif hissedebilirsiniz.

Nar Suyu Zayıflatır Mı?

Nar meyvesi diyetlerde sıklıkla tüketilir ancak tek başına zayıflatıcı bir etkisi yoktur. Kahvaltıda, ara öğünlerde tüketilir, günlük besin gereksinimlerinin bir bölümünü karşılar. Nar suyunun idrar söktürücü özelliği bağırsakların çalışmasına yardımcı olur. Düzenli içildiğinde ödem atmaya, metabolizmanın daha verimli çalışması için destek verir ancak zayıflatma iddiası bulunmaz. Bu nedenle tek tip nar suyu detoksu ya da beslenme biçimiyle zayıflamaya çalışmak sonuç vermeyebilir.

Nar Suyu Besin Değeri

1 bardak (200 ml) nar suyunun besin değerleri;

  • Kalori: 106 kkal
  • Karbonhidrat: 26 gr
  • Protein: 0 gr
  • Yağ: 0.1 gr
  • Lif: 0 gr
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Yazılar

Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Siyez Bulguru Tarihçesi ve Yapılışı

Geçmişi 10.000 yıl öncesine dayanan Siyez Bulguru...

24B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Balık & Deniz Ürünleri Ve Anadolu'da Kış Hazırlıkları

İyi malzeme ve iyi bir şef ile lezzetli yemek kaçınılmaz oluyor.

16B Görüntüleme
Cheesecake Nedir ve Nereden Gelmiştir?

Cheesecake, krema veya sürülebilir kıvamdaki peynirlerden yapılan bir tür tatlıdır. Soğuk ve sıcak cheesecake arasındaki farklar nelerdir?

34B Görüntüleme