Kısık Ateş
Blog

Yeşil Erik Faydaları Nelerdir?

Yaz döneminin coşkuyla beklenen meyvesi yeşil eriğin sağlığa etkileri nelerdir? Tam bir vitamin deposu olan yeşil erik (can erik) günde ne kadar tüketilmelidir? Erik kilo verdirir mi? Tüm sorularınızın cevabına bu yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Yeşil Erik Faydaları Nelerdir?
Paylaş
  • 9B
  • 7
  • Kaydet

Yeşil Erik Faydaları Nelerdir?

İlkbahar – yaz döneminin coşkuyla beklenen meyvesi yeşil erik, lezzetli ve mayhoş tadının yanı sıra sağlığa olumlu desteğiyle de çok seviliyor. Yeşil erik içerdiği vitamin ve minerallerle hem sağlığınızı korumaya yardımcı oluyor hem de lezzetli bir meyve deneyimi yaşatıyor. Peki, yemyeşil görüntüsü, sulu lezzetiyle sevilen yeşil eriğin faydaları nelerdir? İşte yeşil eriğin faydaları;

Vitamin ve mineral desteği sağlar

A, B grubu, C ve K vitamini ile potasyum, kalsiyum, fosfor, demir, bakır, çinko, folat ve manganez minerali içerir. Günlük vitamin ve mineral gereksiniminin bir bölümünü karşılamaya yardımcı olur.

Demir emiliminin artmasına yardımcı olur

Yeşil erik yüksek oranda C vitamini içerir. C vitamini demir emilimini artırmada büyük destekçidir. Demir eksikliği tedavisine destek sağlayan yeşil erik, düzenli tüketildiğinde vücuttaki demir emilimini artırmaya yardımcı olur.

Yüksek antioksidan desteği sağlar

Yeşil erikte zengin oranda bulunan antioksidan, vücuttaki serbest radikallerle savaşmayı destekler. Antioksidan ve C vitamini deposu olan erik, düzenli tüketildiğinde vücut direncini artırmaya yardımcı olur, hastalık sürecinin daha rahat geçmesini sağlayabilir.

Kolesterolü düzenleyebilir

C vitamini kolesterolü kontrol etmede yardımcıdır. Yeşil erikteki C vitamini ve değerli bileşenler kolesterolün kontrol edilmesine, damar tıkanıklığını önlemeye ve dolayısıyla kalp sağlığını korumaya destek olur.

Bağırsakları düzenler

Bağırsakların düzenli çalışması sağlıklı, kaliteli yaşam için önemlidir. Bir porsiyon yeşil erik günlük lif gereksiniminin bir bölümünü karşılamaya yardımcı olur, bağırsakların düzenlenmesine destek sağlar.

Kan şekerini dengeleyebilir

Yeşil erik porsiyon sınırı aşılmadan tüketildiğinde kan şekerini dengelemeye yardımcı olur. Kan şekerinde dengesizliği önlemeye ve kontrol sağlamaya destek sağlar.

Kemik sağlığını destekler

Kemik sağlığı için gerekli olan kalsiyum, K vitamini ve magnezyum minerali içeren besinler tüketildiğinde emilimin artmasına yardımcı olur. Kemik yoğunluğunun korunması ve kemik erimesinin önlenmeye çalışılmasında yeşil erik yardımcı rol üstlenir.

Kilo vermeye yardımcı olur

Diyet sürecinizde yeşil eriğin bağırsakları harekete geçirici desteğinden, lifli yapısından yararlanabilir ve böylece dengeli kilo verebilirsiniz. Ayrıca yeşil erik öğünler arasında sağlıklı, hafif, düşük kalorili bir meyve desteği olabilir.

Göz sağlığına iyi gelebilir

Yeşil erik güçlü bileşenleri, antioksidan içerikli yapısıyla sağlığı tümden korumaya yardımcı olur. Günlük, önerilen porsiyonlarda erik tüketimiyle göz sağlığınızı destekleyebilirsiniz. Erik birçok desteği gibi gözlere de destek olur.

Yeşil Erik Günde Ne Kadar Tüketilmelidir?

Yeşil eriği mevsimi geldiğinde günlük tüketebilirsiniz. Günlük tüketim önerisi bir porsiyon yani 10 adetle sınırlıdır. Yeşil eriği tuzla yiyorsanız eğer tuz tüketimine dikkat etmelisiniz. Yüksek tuz oranı böbrek sağlığına zarar verebilir, hipertansiyona sebep olabilir. Aşırı tuzdan kaçınmalısınız.

Yeşil Erik Kilo Verdirir mi?

Yeşil eriğin sindirim sistemi üzerinde düzenleyici, harekete geçirici desteği vardır. Bağırsakları çalıştırmaya ve kabızlığı gidermeye yardımcı olur. Yeşil eriğin zayıflamaya doğrudan etkisi ile ilgili spesifik bir bilimsel çalışma bulunmuyor. Ancak beslenme uzmanları yeşil eriğin lifli ve sulu yapısı nedeniyle zayıflama sürecine destek olduğunu belirtiyor, diyet listelerinde yer veriyor. Düzenli ve önerilen porsiyonlarda tükettiğinizde sindirim sisteminizin hızlı çalışmasına yardımcı olabilir, diyet sürecinize dolaylı da olsa destek sağlayabilirsiniz.

Yeşil Erik Besin Değeri

100 gram yeşil erik besin değeri;

  • Kalori: 46 kkal
  • Karbonhidrat: 11.42 gr
  • Protein: 0.7 gr
  • Yağ: 0.28 gr
  • Lif: 1.4 gr
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Yazılar

Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Siyez Bulguru Tarihçesi ve Yapılışı

Geçmişi 10.000 yıl öncesine dayanan Siyez Bulguru...

24B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Balık & Deniz Ürünleri Ve Anadolu'da Kış Hazırlıkları

İyi malzeme ve iyi bir şef ile lezzetli yemek kaçınılmaz oluyor.

16B Görüntüleme
Cheesecake Nedir ve Nereden Gelmiştir?

Cheesecake, krema veya sürülebilir kıvamdaki peynirlerden yapılan bir tür tatlıdır. Soğuk ve sıcak cheesecake arasındaki farklar nelerdir?

34B Görüntüleme