Kısık Ateş

Koleksiyonlar

Kış Hazırlıkları

Bu kış, sağlıklı ve lezzetli yiyeceklerle dolu bir mevsim geçirmek için gereken tüm ipuçlarını ve tarifleri "Kış Hazırlıkları" koleksiyonumuzda bulabilirsiniz. Reçeller, turşular, salçalar, kurutulmuş meyve ve sebzeler, konserveler... Hem sağlık dolu hem de lezzetli bir kış geçirmek için yapmanız gerekenler nelerdir? Kış ayları için hangi hazırlıklar yapılır? Tüm püf noktalarıyla, kışa hazırlık için ihtiyacınız olan her şey...

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Pestil Nedir?

Pestil nedir? Pestil nasıl yapılır? Pestilin tarihi nedir ve sürdürülebilirlik açısından ne gibi önem taşır? Bu yazıda, geleneksel bir yiyecek olan pestili detaylı bir şekilde keşfedeceksiniz.

2B Görüntüleme
Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Havuş Lokantası - Kurucu Ortağı
Turşu ve Turşu Yapımı

Evlerimizde yaptığımız ya da dışarıdan aldığımız sofralarımızın lezzetlenmesini sağlayan garnitür, ‘’turşu’’. Turşu nasıl yapılır? Turşu yaparken nelere dikkat edilmelidir?

30B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kiraz Reçeli Tarifi

Kahvaltıların olmazsa olmaz reçellerinden kiraz reçeli tarifi nasıl yapılır? Kiraz reçeli yapımında hangi malzemeler kullanılır? Tam kıvamında, kolay reçel yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte detaylar...

74B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Dut Pekmezi Nedir?

Dut meyvesinin doğal olarak fermente edilmesiyle elde edilen bu özel pekmez, birçok faydasıyla dikkat çekmektedir. Peki, dut pekmezi tarifi nasıl yapılır, faydaları nelerdir ve nasıl tüketilmelidir? Gelin, bu soruların cevaplarını birlikte keşfedelim!

4B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Şişe Domates ve Salça Nasıl Yapılır?

Kış hazırlıklarına başlamak için harika zaman! Şişe domatesi (domates konservesi) nasıl yapılır? Domates ve biber salçası yapmanın püf noktaları nelerdir?

21B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Vişne Reçeli Tarifi

Reçelsiz bir kahvaltı sofrası düşünülemez dedik, tam mevsiminde vişnelerle tadına doyulmaz bir reçel elde ettik! 😋😍 Ev yapımı vişne reçeli nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?

450B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Asma Yaprağı Salamurası

Kış hazırlıklarının olmazsa olmazı salamura yaprak! Salamura nedir? Asma yaprağı nasıl salamura edilir? Salamura yaprak seçerken nelere dikkat etmeliyiz? Asma yaprağı salamurası tarifi nasıl yapılır? Asma yaprağı salamurasının püf noktası nedir?

49B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kurutulmuş Dolmalık Biber ve Patlıcan

Dolmalık biber ve patlıcan nasıl kurutulur? Evde kışlık patlıcan ve biber kuruturken dikkat etmeniz gerekenler nelerdir? Sebzeleri güneşte kurutmanın faydaları nelerdir? Kurutulmuş biber ve patlıcan hangi yemeklerde kullanılır ve nasıl saklanmalıdır?

19B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Karışık Turşu Tarifi

Evde kolayca yapabileceğiniz karışık turşu tarifiyle sofralarınıza lezzet katmaya geldik! 😊 Kornişon salatalık, lahana, havuç, biber ve daha fazlasıyla lezzetli turşu yapımını adım adım sizler için hazırladık. Sağlıklı ve doğal turşu tarifi için gerekli malzemeler nelerdir? İşte tüm detaylarıyla, tam ölçülü kütür kütür karışık turşu tarifi…

3B Görüntüleme