Kısık Ateş

Koleksiyonlar

Yöresel Kültürlerimiz

Yöresel kültürlerimizi tanıyalım. Yöresel kültürlerimiz hakkında bilmemiz gerekenler!

İlkay Gök
İlkay Gök
Dr. Öğr. Üyesi - Okan Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı
Yöresel Mutfakların Yenilebilir Tarihi

Marifet iltifata tabidir. Lezzetli ve maharet gerektiren, büyük emek ve zaman isteyen tariflerimiz yöresel yemeklerin vazgeçilmezleri arasındadır.

16B Görüntüleme
İlkay Gök
İlkay Gök
Dr. Öğr. Üyesi - Okan Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı
Kayseri Mutfak Kültürü

6000 yıllık tarihi geçmişe sahip Kayseri’yi gelin çok daha yakından tanıyalım...

33B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Anadolu Halk Mutfağı Hakkında

Yazdığım kurallar çerçevesinde olduğu sürece uzağı görebilme şansınız yüksektir.

19B Görüntüleme
İlkay Gök
İlkay Gök
Dr. Öğr. Üyesi - Okan Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı
Osmanlı Mutfağında Beslenme Felsefesi

500 yıllık saltanatın başarısında mutfak felsefesinin katkısı var mıydı?

35B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Selçuklu ve Mevlevi Mutfağı

Açıkçası bir inanış mutfağı hakim.

15B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
İç Anadolu Yemek Kültürü

Tamamen kendine özgü bir mutfaktır.

51B Görüntüleme
Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Osmanlı Halk Mutfağı

Osmanlı Devleti’nin geniş bir mutfak kültürüne sahip olduğu aşikardır.

23B Görüntüleme
Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Osmanlı Saray Mutfağı

Aşçılar, padişah erkanının hoşuna gidebilecek yemekleri üretebilmek için birbirleriyle yarış ederek Türk mutfağının zenginleşmesine katkıda bulunmuşlardır.

22B Görüntüleme