Evet tam da kara tahtaya yazılmış bir menü ile misafirleriyle buluşan Fauna’dan bahsediyorum. Kendisi, Ataşehir’in ara sokaklarından birine konumlanmış efsane bir İtalyan restoranı. Gösterişi ambiyansında veya dekorunda kullanmak yerine tabaklarındaki lezzette kullanmayı tercih ediyor. Günümüzde birçok restoranın göz ardı ettiği en temel öğeyi baş tacı yapmış bir şef İbrahim Tuna.
Başlangıç menüsünde mozarella, burratta, parmesanlı ızgara kuşkonmaz ve ricottalı bahar salatası mevcut. Benim tercihim burratadan yana oldu ve kesinlikle yanıltmadı!
Mutfağında deniz ürünleri ve pizzaya yer verilmiyor bunun sebebi, yapabileceğinin en iyisini yapmak. Şöyle ki, menüsünde yer alan incikli makarna için güzel incik bulamazsa ona o gün menüsünde yer vermiyor ve yiyemiyorsunuz. Makarnalar bittiğinde ise kapıya yazısı asılarak haberdar ediliyorsunuz çünkü hepsi tazecik el yapımı dolayısıyla bitmemesi de mümkün değil!
Bu nedenle ana yemek seçimim porçini mantarlı makarnadan yana oldu.
Makarnanın pişme derecesi, krema olmadan makarnanın kendi nişastası ve parmesanla bağlanmış olmasının verdiği lezzeti, al dante oluşu ve tam İtalyan tarzının gerektirdiği gibi oluşu beni mest etti. Diğer bir aklınızı kaçırmanıza sebep olacak makarna önerisi ise kuzu incikli kemik sulu makarna. Mutlaka yemelisiniz!
Şunu söylemeliyim ki İbrahim Tuna, restoranında hiçbir paketli ürüne yer vermiyor. Her tabağı kendi elleriyle hazırlayıp masanıza kadar servis ettiği için beklemeniz olası. Hemen yemek ve gitmek gibi bir düşünceniz varsa gitmeyin derim çünkü bu emeğe yazık edersiniz. Kısıtlı olmadığınız bir zamanda gidip her zerresine kadar o lezzeti deneyimleyin derim.
Tatlı bir son yapmak isterseniz maylobi adında mousse/muhallebi formunda tatlısı (vanilyalı ve çikolatalı olarak iki çeşit) mevcut. Fiyatlara ise kara tahtadan ulaşabilirsiniz :) Afiyet olsun.
Adres: Küçükbakkalköy, Işıklar Cd. No:9 D:B, 34750 Ataşehir/İstanbul
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.