Hisar Söğüş - İzmir
Sakatat severlere tavsiye niteliğinde.
21.01.2019- 15B
- 25
- Kaydet
Meşhur Hisar Söğüşcüsü Kemeraltı’nda ki Hisar Camii’nin yanında yer almakta ve adını oradan alıyor.
Bu lezzetin yapılışından kısaca bahsetmek isterim; Kelle, soğuk suda iki saat bekletildikten sonra ağzı iyice açılıp yıkanır. Yıkanan kelle güçlü ateşte kaynatıldıktan sonra kısık ateşte uzun süre pişirilir.
Pişen kelle kaynar sudan çıkarıldıktan sonra soğuk suda yıkanır. İki saat dinlendirildikten sonra buzdolabına konulan kelle, iki saatte buzdolabında bekletilir ve böylece söğüş için kullanılmaya hazır hale gelir.
Etler ince ince kıyılarak iyice baharatlanır. Taze yeşillik ve soğan ile harmanlanan etler porsiyon olarak veya ekmek arasında servis edilir.
Önce gözünüzü sonra midenizi doyurmaya yeten bir lezzet.
Adres: Konak, 902. Sk. No:16, 35250 Konak/İzmir
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.