Kısık Ateş
Tarif

Adıyaman Köfte Tarifi

Sofraların yıldızı olacak kadar iştah açıcı ve lezzetli bir tarif. Adıyaman köftesi nasıl yapılır?
115 Dakika
4-6 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Fırın
Adıyaman Köfte Tarifi
Paylaş
  • 17B
  • 65
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
5 adet küçük boy patlıcan
1 adet kuru soğan
600 g orta yağlı kıyma
1/2 demet kıyılmış maydanoz
1 tutam pul biber
tuz ve karabiber
zeytinyağı
Sosu için:
1 adet yeşil biber
5 adet domates
75 ml zeytinyağı
5 g tuz
2 diş sarımsak

Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları közleyin. Soyarken sap kısımlarını bırakın.
  • Soğanı çok ince doğrayın veya mutfak robotunda çekin.
  • Kıymayı yoğurma kabına alın. Üzerine soğanı, kıyılmış maydanozu, pul biberi, tuzu ve karabiberi ekleyin. İyice yoğurun. 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.
  • Hazırladığınız köfte harcını 5 parçaya ayırın.
  • Bir parçasını alıp streç filmin üzerine aktarın ve elinizle bastırarak inceltin. Ortasına közlenmiş patlıcanı yatırın, kıymaya rulo şeklini vererek kapatın ve tepsiye yerleştirin.
  • Kalan köfte toplarını da aynı şekilde hazırlayın. Köfte hamurlarının üzerlerine fırça yardımıyla gelişi güzel zeytinyağı sürün.
  • Önceden ısıtılmış 220 derece fırında, üzerleri kızarana kadar pişirin. (Patlıcan zaten piştiği için köfte biraz kızarınca, fırından alın).
  • Sosu için: yeşil biberi kıyın. Domatesleri rendeleyin. Zeytinyağını tavada ısıtıp biberi kavurun. Üzerine rendelenmiş domatesleri ve tuzu ekleyip karıştırın. Kaynayan sosun içine ezilmiş sarımsakları ilave edin.
  • Suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.
  • Köfteleri servis tabağına alın. Üzerlerine domates sos gezdirin. Maydanoz ve taze nane ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Püf Noktası

*Baharat oranını damak zevkinize göre ayarlayın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kırmızı Et Tarifleri Tarifleri

Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
Kayısı Yahnisi Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
21B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Kinoalı Sebzeli İsveç Köfte Tarifi
15B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Pratik Mezeli Akçaabat Köfte Tarifi
16B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.