Kısık Ateş
Tarif

Baharatlı Tavuk Göğsü Dolması Tarifi

Enfes kokulu sulu tavuk göğsünün dolma hali.
60 Dakika
2 Kişilik
Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Tava, Haşlama
Baharatlı Tavuk Göğsü Dolması Tarifi
Paylaş
  • 13B
  • 41
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet tavuk göğsü
4-5 dal taze biberiye
1 demet fesleğen
1 demet taze nane
5 g taze çekilmiş karabiber
10 g tuz
15 g toz kırmızı biber
50 g galeta unu
3-4 adet arpacık soğan
40 ml zeytinyağı
Garnitür için:
1 adet pancar
2 adet patates
2 adet havuç
4-5 adet arpacık soğan

Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğsünü fileto bıçağı kullanarak açın. Buzdolabı poşeti veya streç film içerisinde et döveceği yardımı ile inceltin.
  • İnce doğranmış taze biberiye, taze fesleğen, taze nane, tuz, karabiber, kırmızı toz biber, galeta unu, kıyılmış soğan ve zeytinyağını bir kapta karıştırın.
  • Hazırladığınız karışımı incelttiğiniz tavukların orta kısımlarına koyarak rulo şeklinde sıkıca sarın.
  • Önce streç filme, ardından alüminyum folyoya sararak kaynayan su içerisinde 20 dakika haşlayın.
  • Garnitür olarak; pancar, patates ve havucun kabuklarını soyun ve eşit boylarda doğrayın. Kaynar tuzlu suda 2 dakika haşlayın.
  • Haşlanmış sebzeleri az miktarda zeytinyağında soteleyin. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirin ve tavuk göğsünün yanında servis edin. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Beyaz Et/Tavuk Tarifleri Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Kremalı Baharatlı Tavuk Kanatları Tarifi
18B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Limonlu Piliç But Tarifi
50 Dakika
2-4 Kişilik
16B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
İç Pilav Dolgulu Hindi Tarifi
120 Dakika
8-10 Kişilik
23B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.