Kısık Ateş
Tarif

Barbunya Pilaki Tarifi

Zeytinyağlı barbunya pilaki tarifi nasıl yapılır? Barbunya pilaki yapmanın püf noktaları nelerdir? Barbunya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere
Barbunya Pilaki Tarifi
Paylaş
  • 111B
  • 190
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
50 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 adet havuç
50 g domates salçası
300 g ayıklanmış barbunya
2 adet olgun domates
500 ml sıcak su
5 g tuz
1 tutam toz şeker

Nasıl Yapılır?

  • Barbunyayı yıkayın ve ayıklayın. Daha sonra tekrar bol suyla yıkayın. Bir tencerede zeytinyağını ısıtın, yemeklik doğranmış soğan ve ince kıyılmış sarımsakları pembeleşene dek kavurun.
  • Ardından küp veya halka halka doğranmış havucu tencereye ekleyin, 4-5 dakika kavurun. Domates salçasını ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Ayıklanmış barbunyaları da ekledikten sonra kabuğu soyulup rendelenmiş domatesleri ekleyin.
  • Son olarak suyunu, tuzunu ve toz şekerini ilave edip, kısık ateşte 25 dakika kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın.
  • Barbunyalar yumuşadığında ocağın altını kapatıp, demlenmesi için oda sıcaklığına gelene dek kapağını açmayın.
  • Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
5 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Karamelize Soğanlı Enginar Tarifi
17B Görüntüleme
Maksut Aşkar
Maksut Aşkar
Neolokal Restoran Şefi ve Ortağı
Neolokal Usulü İmambayıldı Tarifi
36B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Zeytinyağlı Bamya Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
53B Görüntüleme

Yorumlar (7)

Tezcan Yüceünüvar

Şefim zeytinyağlıların kapağı soğuyuncaya kadar kapalı mı kalmalı , ya da biraz açık mı olmalı ?

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Melih Yıldırım
· 03.03.2021

Biraz açık olmasında fayda var.

Aynur Akbayrak
· 01.03.2021

Havucları halka halka kesiniz demişsiniz ama siz öyle yapmamışsınız🤔

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Melih Yıldırım
· 01.03.2021

Bunun pek bir önemi yok, halka halka veya küp doğrayabilirsiniz.

Gönül Kalkan
· 11.03.2021

Sayın şefim gram nedir Allah aşkına. Herkesin evinde terazisi yok. Çay kaşığı, yemek kaşığı vs. Ölçüler verilse ne güzel olurdu. Saygılar ....

Hjk Kjh
· 21.03.2021

"Malzeme ListesiÖlçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayınız."