Kısık Ateş
Tarif

Biberli Borani Tarifi

Biberli borani; süzme yoğurt, dereotu ve biber severler için çok pratik ve iştah açıcı bir meze türüdür. Renkli biberlerden borani nasıl yapılır?
20 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Karıştırma, Kızartma
Biberli Borani Tarifi
Paylaş
  • 66B
  • 140
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet kırmızı kapya biber
2 adet sarı dolmalık biber
2 adet yeşil dolmalık biber
200 ml sıvı yağ
3 diş sarımsak
1/2 adet dereotu
400 g süzme yoğurt
5 g tuz
5 ml zeytinyağı

Nasıl Yapılır?

  • Tüm biberlerin çekirdeklerini temizleyin, yıkayın ve küçük küpler halinde doğrayın.
  • Geniş bir tavaya sıvı yağını ekleyip, kızmasını bekleyin. Ardından biberleri kızartın.
  • Kızaran biberleri kevgirle yağdan çıkararak bir kağıt havlu üzerine alın ve yağın iyice süzülmesini sağlayın.
  • Sarımsakları ezin, dereotunu ince ince kıyın ve süzme yoğurtla karıştırın. Tuz oranını damak tadınıza göre ayarlayın.
  • Kızaran biberleri bir tabağa alın. Üzerine hazırladığınız yoğurt karışımını ve zeytinyağını gezdirerek servise hazır hale getirin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri Tarifleri

Humuslu Pancar Salatası Tarifi
55 Dakika
2-4 Kişilik
20B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Siyah Humus Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
29B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Pınar Beyazlı Köz Biber Tarifi
26B Görüntüleme

Yorumlar (1)

Esra Tokat
· 19.08.2022

Bu mezeye hayran oldum. Çok güzel olmuş, bağımlılık yapar😊🤗

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi