- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Crème Brûlée Donut Tarifi
Tarif
Crème Brûlée Donut Tarifi
Eğer klasik donut tariflerine benzersiz bir dokunuş eklemek istiyorsanız, Crème Brûlée Donut tam size göre! Yumuşacık hamur, içi pastacı kremasıyla dolu ve üzerindeki çıtır karamel katmanıyla bu eşsiz lezzet, tatlı krizlerinize mükemmel bir çözüm sunuyor. Özellikle brunch sofralarında ya da özel günlerde misafirlerinizi büyülemek için harika bir tercih! Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu nefis donutlar, tatlı severlerin favorisi olmaya aday. İşte tüm detaylarıyla karamel kaplamalı donut tarifi…
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
90 Dakika
10-12 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Derin yağda kızartma
Paylaş
- 2B
- 29
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Hamuru için:
75 g toz şeker
10 g instant kuru maya
2 adet orta boy yumurta (oda sıcaklığında)
475 g un
8 g tuz
50 g mısır nişastası
Arası için:
1 ölçü pastacı kreması
Karamel Şurubu için:
250 g toz şeker
125 ml su
Nasıl Yapılır?
- 1Ilık süt, toz şeker ve kuru mayayı stand mikserinin kasesine alın ve karıştırın. Mayanın aktifleşmesi için 5 dakika bekleyin.
- 2Yumurtaları ekleyip karıştırmaya devam edin.
- 3Ayrı bir kapta un, tuz ve mısır nişastasını karıştırın, ardından karışımı eleyerek mikser kabına ekleyin. Hamur sert bir kıvam alacaktır.
- 4Ardından hamuru tezgaha alın. Oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyin ve pürüzsüz olana kadar elinizle yoğurun.
- 5Hamuru temiz bir kaba alın, üzerini streç film ile kapatın ve 1 saat mayalanmaya bırakın.
- 6Mayalanan hamuru tekrar yoğurun ve 12-14 eşit parçaya bölün.
- 7Her bir hamur parçasını içe doğru katlayarak pürüzsüz bezeler haline getirin. Bezeleri kare kesilmiş yağlı kağıtların üzerine yerleştirin.
- 8Üzerlerine hafifçe bastırarak düzleştirin, ardından üzerlerini streç filmle kapatın ve 30 dakika daha mayalandırın.
- 9Mayalanan donutları yağda kızartmaya başlayın. Yağın çok sıcak olmamasına dikkat edin, böylece içi de iyice pişecektir.
- 10Kızaran donutları havlu kağıt serili bir tepsiye alın ve fazla yağını süzdürün.
- 11Önceden hazırladığınız pastacı kremasını çırpın ve sıkma poşetine doldurun.
- 12Soğuyan donutların içini bıçak yardımıyla açın ve pastacı kreması ile doldurun. Kenarda bekletin.
- 13Karamel şurubu için 250 g toz şekeri ve 125 ml suyu bir sos tenceresine alın. Orta ateşte karamel rengini alana kadar, dikkatlice kaynatın.
- 14Donutların bir yüzünü hızla karamele batırın, fazlasını akıtın ve donutları tel ızgara üzerine alarak karamelin sertleşmesini bekleyin.
- 15Karamel kaplı donutları servis tabağına alıp sunun. Afiyet olsun!
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
60 Dakika
6-8 Kişilik
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.