Kısık Ateş
Tarif

Crème Brûlée Donut Tarifi

Eğer klasik donut tariflerine benzersiz bir dokunuş eklemek istiyorsanız, Crème Brûlée Donut tam size göre! Yumuşacık hamur, içi pastacı kremasıyla dolu ve üzerindeki çıtır karamel katmanıyla bu eşsiz lezzet, tatlı krizlerinize mükemmel bir çözüm sunuyor. Özellikle brunch sofralarında ya da özel günlerde misafirlerinizi büyülemek için harika bir tercih! Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu nefis donutlar, tatlı severlerin favorisi olmaya aday. İşte tüm detaylarıyla karamel kaplamalı donut tarifi…
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
90 Dakika
10-12 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Derin yağda kızartma
Crème Brûlée Donut Tarifi
Paylaş
  • 2B
  • 29
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Hamuru için:
240 ml Pınar Süt (ılık)
Pınar
75 g toz şeker
10 g instant kuru maya
2 adet orta boy yumurta (oda sıcaklığında)
475 g un
8 g tuz
50 g mısır nişastası
60 g Pınar Tereyağı (oda sıcaklığında)
Pınar
Arası için:
1 ölçü pastacı kreması
Karamel Şurubu için:
250 g toz şeker
125 ml su

Nasıl Yapılır?

  • Ilık süt, toz şeker ve kuru mayayı stand mikserinin kasesine alın ve karıştırın. Mayanın aktifleşmesi için 5 dakika bekleyin.
  • Yumurtaları ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Ayrı bir kapta un, tuz ve mısır nişastasını karıştırın, ardından karışımı eleyerek mikser kabına ekleyin. Hamur sert bir kıvam alacaktır.
  • Ardından hamuru tezgaha alın. Oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyin ve pürüzsüz olana kadar elinizle yoğurun.
  • Hamuru temiz bir kaba alın, üzerini streç film ile kapatın ve 1 saat mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamuru tekrar yoğurun ve 12-14 eşit parçaya bölün.
  • Her bir hamur parçasını içe doğru katlayarak pürüzsüz bezeler haline getirin. Bezeleri kare kesilmiş yağlı kağıtların üzerine yerleştirin.
  • Üzerlerine hafifçe bastırarak düzleştirin, ardından üzerlerini streç filmle kapatın ve 30 dakika daha mayalandırın.
  • Mayalanan donutları yağda kızartmaya başlayın. Yağın çok sıcak olmamasına dikkat edin, böylece içi de iyice pişecektir.
  • Kızaran donutları havlu kağıt serili bir tepsiye alın ve fazla yağını süzdürün.
  • Önceden hazırladığınız pastacı kremasını çırpın ve sıkma poşetine doldurun.
  • Soğuyan donutların içini bıçak yardımıyla açın ve pastacı kreması ile doldurun. Kenarda bekletin.
  • Karamel şurubu için 250 g toz şekeri ve 125 ml suyu bir sos tenceresine alın. Orta ateşte karamel rengini alana kadar, dikkatlice kaynatın.
  • Donutların bir yüzünü hızla karamele batırın, fazlasını akıtın ve donutları tel ızgara üzerine alarak karamelin sertleşmesini bekleyin.
  • Karamel kaplı donutları servis tabağına alıp sunun. Afiyet olsun!

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Çikolatalı Mousse Tarifi
35 Dakika
2-4 Kişilik
25B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
İrmik Helvası Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
231B Görüntüleme
Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Tarçınlı Elma Tatlısı Tarifi
14B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.