Kısık Ateş
Tarif

Deniz Mahsullü Kasserol Tarifi

Deniz Mahsullü Kasserol (Casserole) tarifi nasıl yapılır? Deniz ürünlü lezzetli güveç tarifi: güveç yapımı ve pişirme teknikleri nelerdir?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Tencere, Fırın
Paylaş
  • 13B
  • 53
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
40 ml zeytinyağı
40 g Pınar Tereyağı
Pınar
15 adet arpacık soğan
3 diş sarımsak
2-3 dal taze kekik
2 adet çarliston biber
2 adet kereviz sapı
2-3 adet tüp kalamar
300 g levrek fileto
tuz&karabiber
pul biber
1/2 adet dilimlenmiş limon
12 adet kum midyesi
50 ml fermente beyaz üzüm suyu
200 ml balık suyu
1/2 adet limon suyu

Nasıl Yapılır?

  • Tüp kalamarları eşit olarak halka halka doğrayın. Levrek filetoları 2-3 parmak kalınlığında dilimleyin.
  • Arpacık soğanlar büyük ise ortadan ikiye bölün. Sarımsak, biber ve kereviz saplarını çok ince olmayacak şekilde doğrayın.
  • Önceden ısıtılmış bir güveç kabında; zeytinyağı ve tereyağını ısıtın. Arpacık soğan ve sarımsakları kavurmaya başlayın. 2-3 dal taze kekik ekleyerek aromalandırın.
  • Kavrulan soğanlara, doğranmış biber ve kereviz saplarını ekleyip kavurma işlemini sürdürün. Ardından kalamar ve balıkları ilave edip karıştırın. Tuz, karabiber, pul biber ve limon dilimleri ile lezzetlendirin.
  • Son olarak kum midyeleri, fermente üzüm suyu, balık suyu ve limon suyunu da ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
  • 450°C’lik taş fırında yaklaşık 10-12 dakika, ocakta (yüksek ateşte) ise 30-35 dakika kontrollü olarak pişmeye bırakın.
  • Pişen deniz mahsullü güvecin üzerini taze kişniş yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.
  • Güzel bir servis tabağına aldığınız yemeğin üzerine az miktarda sızma zeytinyağı gezdirin ve kızarmış ekmeklerle sıcak olarak servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri Tarifleri

Confit Granyöz Tarifi
approved
60 Dakika
1 Kişilik
16B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Labne Soslu Karides Şiş Tarifi
20B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Fırında Sebzeli Levrek Tarifi
20B Görüntüleme

Yorumlar (4)

Lages Tas
· 18.09.2022

Güzell, denedim

Lages Tas
· 18.09.2022

Herkes denemeli bence

Lages Tas
· 18.09.2022

:)

Fehmi Samancı
· 19.09.2022

Sağ ol, eline sağlık ✌️😅