Kısık Ateş
Tarif

Deniz Mahsullü Paella Tarifi

Theragone barbekü ile hazırlanan deniz mahsullü paella tarifi, deniz ürünlerinin taptaze aromalarını ve barbekünün isli lezzetini bir araya getirerek İspanyol yemeğine bambaşka bir boyut kazandırıyor! Deniz mahsullerinin zenginliği, özel baharatların uyumu ile paella, sofralarınıza İspanyol esintisi katacak. Hazırlık sürecinden servise kadar her adımda keyif alacağınız ve misafirlerinizi etkileyici bir şekilde ağırlayabileceğiniz paella tarifini öğrenmek için videomuzu izlemeyi unutmayın! İşte adım adım kalamar ve karidesli paella tarifi...
60 Dakika
2-4 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Izgara, Tava
Paylaş
  • 1B
  • 11
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 g kalamar (halka doğranmış)
5-6 adet kabuklu jumbo karides
½ adet kuru soğan
20 g Pınar Tereyağı
Pınar
2 diş sarımsak
1-2 tutam tuz
200 g arpa şehriye
50 ml zeytinyağı
20 g zerdeçal
30 g aspir çiçeği
2 kavanoz sebze veya balık suyu
8-10 adet kabuklu midye
¼ demet maydanoz
Üzeri için: çeri domates

Nasıl Yapılır?

  • Kalamar ve karidesleri sade yağla yağlayın. Önceden ısıtılmış ızgarada arkalı önlü, kontrollü bir şekilde pişirin. Pişirme sırasında ara sıra yağlamayı ihmal etmeyin.
  • Paella için küp doğranmış soğanı tereyağında kavurun. Ardından doğranmış sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edin. Bir miktar tuz ve taze çekilmiş karabiber ilave edin.
  • Soğan ve sarımsak yumuşadıktan sonra arpa şehriyeyi ekleyin. Bir miktar zeytinyağı ilave edip kavurma işlemini sürdürün. Birkaç dakika sonra zerdeçal, aspir çiçeği ve sebze suyunu ilave edin. Paella’yı kaynayana kadar pişirin.
  • Kaynamaya başlayan paella’ya midyeleri ekleyin ve karıştırın. 3-4 dakika daha pişirin. Üzerine ızgarada pişirdiğiniz kalamar ve karidesleri ekleyin.
  • Pişen paella’ya kıyılmış maydanozu ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Tencerenin içinde 4-5 dakika dinlenmeye bırakın.
  • Hazır olan deniz mahsullü paella’yı güzel bir servis tabağına alın. Deniz mahsulleri üste gelecek şekilde düzenleyin ve dilimlenmiş çeri domateslerle süsleyin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pilav ve Rissotto Tarifleri Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Hamsili Pilav Tarifi
50 Dakika
2-4 Kişilik
154B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Deniz Ürünlü Risotto Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
19B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Paella Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
130B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.