Kısık Ateş
Tarif

Haşlama İçli Köfte Tarifi

Haşlama usulü içli köfte tarifi, nasıl yapılır? İçli Köfte yapmanın püf noktaları nelerdir?
120 Dakika
6-8 Kişilik
Ara Sıcak Tarifleri
Tencere, Haşlama
Paylaş
  • 168B
  • 100
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
5 adet kuru soğan
1/2 demet maydanoz
45 g Pınar Tereyağı
Pınar
1/2 kg koyun kıyması
50 g ceviz
3 g kuru reyhan
tuz ve karabiber
Dış Harcı için:
350 g köftelik bulgur
80 g irmik
250-350 ml ılık su
tuz
1 adet yumurta
20 g un

Nasıl Yapılır?

  • Soğan ve maydanozu ince ince doğrayın. Bir tencereye tereyağı ilave edin ve soğanları kavurun.
  • Ardından kıymayı da ilave ederek 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin. Kıyılmış ceviz, kuru reyhan, tuz, karabiber ve kıyılmış maydanozu ekleyerek kavurma işlemine devam edin.
  • Dış harcı için; bir kaseye bulgur ve irmiği ilave edin. Daha sonra üzerlerine 250-350 ml kadar ılık su ve biraz tuz koyarak karıştırın. Üzerini streç film ile kapatarak harcı yarım saat dinlenmeye bırakın.
  • Dinlenen harcın üzerine kırdığınız yumurta ve unu ilave edin. Elinizi tuzlu su ile ıslatarak şişmiş olan bulgur harcını yoğurmaya başlayın ve kıvamını ayarlayın. Dağılmadan oyuluyorsa kıvamına gelmiş demektir.
  • Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Birini avucunuzun içine sabitleyin. Diğer elinizin işaret parmağı ile hamurun içini oyun.
  • Hazırladığınız kıymalı harç ile doldurun. Elinizi ıslatarak ağzını kapatın ve yuvarlayarak şekil verin.
  • Geniş bir tencerede tuzlu bol su kaynatın. Bu esnada köftelerin dağılmasını önlemek için 10 g kadar limon suyu ilave edebilirsiniz.
  • Tencerenin içerisine tek seferde 4-5 köfteye atmaya özen gösterin ve yumuşayana kadar haşlayın.
  • Pişen içli köfteleri bir servis tabağına alın.
  • Servis etmeden önce, içli köftelerin üzerine kırmızı toz biber ile tatlandırılmış kızgın tereyağı gezdirebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Ara Sıcak Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ballı Hardallı Fırında Kabak Tarifi
13B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Şişte Hellimli Sucuk Tarifi
20 Dakika
2-4 Kişilik
17B Görüntüleme
Fırında Mantar Tarifi
25 Dakika
2-4 Kişilik
24B Görüntüleme

Yorumlar (1)

Derviş Orhan
· 07.05.2021

Şefim aynı tarifle kızartma şeklinde de yapılabilir mi