- Tarifler
- Pasta Tarifleri
- Cheesecake Tarifleri
- Hurmalı Cheesecake Tarifi
Tarif
Hurmalı Cheesecake Tarifi
Cheesecake sevenlere nefis bir öneri! Hurmalı cheesecake tarifi nasıl yapılır? Hurmalı cheesecake yapmanın püf noktaları nelerdir?
70 Dakika
6-8 Kişilik
Cheesecake Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Paylaş
- 18B
- 144
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g süzme yoğurt
100 g çekirdeksiz hurma
1 paket vanilya
200 g toz şeker
3 adet yumurta
Tabanı için: 1.5 paket yulaflı bisküvi
Nasıl Yapılır?
- 1Tabanı için: Yulaflı bisküvileri rondodan geçirip bir kaba alın. Üzerinde oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağını ekleyip bir karışım elde edin. Hazır olan karışımı kelepçeli bir kalıbın tabanına yerleştirin, üzerine elinizle bastırarak düzleştirin.
- 2Bir kapta krema, süzme yoğurt ve iri parçalar halinde doğranmış hurmaların bir kısmını karıştırın. Üzerine vanilya ilave edip karıştırmaya devam edin. Hazır olan karışımı bisküvili tabanın üzerine yayın.
- 3Ayrı bir kapta labne, toz şeker ve üç adet yumurtayı çırpın ve son olarak hazırlanan karışımı kelepçeli kalıba alın ve üzerini düzleştirin.
- 4Önceden ısıtılmış 175°C fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. Fırından çıkan tatlıyı soğumaya bırakın. Kalan hurmayı püre haline getirin ve soğuyan tatlının üzerini hurma püresiyle süsleyin.
- 5Kalıptan çıkarıp dilimledikten sonra servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pasta Tarifleri Tarifleri
Yorumlar (4)
Labneli karışım ve yoğurtlu karışım ayrı ayrı mı dökülecek? Ayrı bir kapta birleştirilmeyecek mi?
Uzman Özden Yılmaz bu yorumu beğendi