Kısık Ateş
Tarif

Hurmalı Cheesecake Tarifi

Cheesecake sevenlere nefis bir öneri! Hurmalı cheesecake tarifi nasıl yapılır? Hurmalı cheesecake yapmanın püf noktaları nelerdir?
70 Dakika
6-8 Kişilik
Cheesecake Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Hurmalı Cheesecake Tarifi
Paylaş
  • 18B
  • 144
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 ml Pınar Krema
Pınar
300 g süzme yoğurt
100 g çekirdeksiz hurma
1 paket vanilya
500 g Pınar Labne
Pınar
200 g toz şeker
3 adet yumurta
Tabanı için: 1.5 paket yulaflı bisküvi
Tabanı için: 100 g Pınar Tereyağı
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Tabanı için: Yulaflı bisküvileri rondodan geçirip bir kaba alın. Üzerinde oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağını ekleyip bir karışım elde edin. Hazır olan karışımı kelepçeli bir kalıbın tabanına yerleştirin, üzerine elinizle bastırarak düzleştirin.
  • Bir kapta krema, süzme yoğurt ve iri parçalar halinde doğranmış hurmaların bir kısmını karıştırın. Üzerine vanilya ilave edip karıştırmaya devam edin. Hazır olan karışımı bisküvili tabanın üzerine yayın.
  • Ayrı bir kapta labne, toz şeker ve üç adet yumurtayı çırpın ve son olarak hazırlanan karışımı kelepçeli kalıba alın ve üzerini düzleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 175°C fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. Fırından çıkan tatlıyı soğumaya bırakın. Kalan hurmayı püre haline getirin ve soğuyan tatlının üzerini hurma püresiyle süsleyin.
  • Kalıptan çıkarıp dilimledikten sonra servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pasta Tarifleri Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Bal Kabaklı Cheesecake Tarifi, Nasıl Yapılır?
17B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Dağ Meyveli Cheesecake Tarifi
80 Dakika
2-4 Kişilik
13B Görüntüleme
Choco Labne ve Kestaneli Cheesecake Tarifi
12B Görüntüleme

Yorumlar (4)

Çiğdem Erdemli
· 06.09.2021

Tereyag ve yulaflı bisküvi malzeme listesinde yazilmamis miktarı ne kadar olucak

Uzman Özden Yılmaz bu yorumu beğendi
Özden Yılmaz
· 06.09.2021

Merhaba, sistemsel bir hata oldu sanırım. 1.5 paket yulaflı bisküvi, 100 gr oda sıcaklığında tereyağı. Kolay gelsin 😊👏

Nehir Aydoğan
· 14.05.2024

Labneli karışım ve yoğurtlu karışım ayrı ayrı mı dökülecek? Ayrı bir kapta birleştirilmeyecek mi?

Uzman Özden Yılmaz bu yorumu beğendi
Özden Yılmaz
· 14.05.2024

Merhaba, iki şekilde de yapabilirsiniz. Ancak iki karışımı birleştirerek yapacaksanız hurmaları son anda ekleyin. Homojen bir karışım olmasına dikkat edin🪄 Şimdiden elinize sağlık👏🏻😇