Kısık Ateş
Tarif

Karnabahar Pizza Tarifi

Yüksek lif ve proteine sahip, düşük karbonhidratlı bu tarif aklınızı başınızdan alacak 😊 Karnabahar tabanlı pizza: Sebzeli karnabahar pizza tarifi nasıl yapılır? En lezzetli karnabahar pizzası tarifi!
30 Dakika
4-6 Kişilik
Pizza Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Paylaş
  • 29B
  • 106
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Pizza Tabanı için:
1 adet küçük boy karnabahar
1 adet büyük boy yumurta
100 g parmesan peyniri
5 g sarımsak tozu
yeteri kadar tuz
Üzeri için:
100 g pizza sosu veya domates sosu
1 adet yeşil kabak (girit kabağı)
10-12 adet kuşkonmaz yeşil ve beyaz
6-7 adet renkli biber (chili, kapya kırmızı biber, sarı-kırmızı dolmalık biber vs.)
kapari turşusu
parmesan peyniri
taze fesleğen
pesto sos

Nasıl Yapılır?

  • Karnabaharı çiçeklerine ayırın ve güzelce yıkadıktan sonra haşlayın. Yumuşayan karnabaharları havlu kağıt üzerine alıp suyunun süzülmesini sağlayın ve soğutun.
  • İyice ufalanacak şekilde blender veya rondodan çekin.
  • Geniş bir kaseye alıp yumurta, rendelenmiş parmesan peyniri, sarımsak tozu, tuz ve karabiberle güzelce karıştırarak bir harç elde edin.
  • Hazır olan karnabaharlı harcı, yağlı kağıt serili fırın tepsisine yuvarlak oluşturacak şekilde dökün. Pizza hamuru şeklinde harcı yerleştirdikten sonra önceden ısıtılmış 200°C fırında üstü hafifçe kızarana dek yaklaşık 10 dk. pişirin.
  • Bu esnada üzeri için: kabakları ince ince dilimleyin, kuşkonmazların sap kısımlarını kesin. Her ikisini de ayrı ayrı 2’şer dakika kaynar suda haşlayın. Sudan aldığınız sebzeleri buzlu soğuk suya alarak şoklayın. Böylelikle renklerini kaybetmemiş olacaklar.
  • Soğuk sudan çıkardığınız sebzelerin iyice süzülmesi için havlu kağıt üzerine serin.
  • Altın rengi olan pizza tabanının üzerine ilk olarak pizza sosunu sürün. Daha sonra haşlanmış sebzeleri, renkli biberleri, kapari turşularını ve rendelenmiş parmesan peynirini üzerine yerleştirin.
  • Tekrardan 10 dakika fırına verin.
  • Fırından çıkan karnabahar pizzayı, taze fesleğen yaprakları ve pesto sosla gelişigüzel süsleyin. Toz parmesan peyniri serperek bekletmeden sıcak olarak servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*Haşlanmış karnabaharların suyunu iyice süzdürmeniz gerekmektedir. Temiz bir tülbent içine aldığınız haşlanmış karnabaharları sıkarak da suyunu çıkartabilirsiniz.
*Çok fazla malzeme koyarsanız, hamur yumuşak ve gevşek olur. Bu sebeple sos kullanırken ölçülü olmasına özen gösterin.
*Pizza tabanı üzerine arzu ettiğiniz şarküteri ürünlerini dizebilirsiniz.
*Aynı harçtan iki orta boy karnabahar pizza elde edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Kavurmalı Kolay Pizza Tarifi
23B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Deniz Mahsullü Lavaş Pizza Tarifi
17B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kalp Pizza Tarifi
100 Dakika
2 Kişilik
17B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.