Kısık Ateş
Tarif

Kireçte Kabak Tatlısı

Sonbahar ve kış aylarının sevilen tatlılarından kireçte kabak tatlısı tarifi nasıl yapılır?
130 Dakika
4-6 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Tencere
Kireçte Kabak Tatlısı
Paylaş
  • 205B
  • 154
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg olgun balkabağı
300 g sönmemiş kireç
3,5 l su
950 g toz şeker
1250 ml su
2,5 g limon tuzu

Nasıl Yapılır?

  • Sönmemiş kireci kapaklı ve geniş bir kap içerisine alın, üzerine ortalama 3,5 litre su ekleyip en az 3 saat bekletin.
  • Soyulmuş balkabaklarını daha sert seviyorsanız ince, daha yumuşak seviyorsanız kalın dilimler halinde doğrayın.
  • 3 saatin ardından kireçli suyu hiç karıştırıp bulandırmadan başka bir kaba süzün, dilimlenmiş kabakları içine alın. Su içinde yüzmelerini engellemek için üzerine bir tabak yerleştirin.
  • Bu şekilde en az yarım gün bekletin. Eğer çok daha sert bir kabak seviyorsanız bu süreyi uzatabilirsiniz.
  • Kabakları yeterli bekletmenin ardından bol suyla yıkayın, daha sonra temiz suyun içine alarak en az 1 saat durulanmasını sağlayın.
  • Bu esnada şerbetini hazırlayabilirsiniz. Bunun için toz şeker ve 1250 ml (5-6 bardak) suyu 5 dakika kaynatın ardından ocaktan alıp ılımasını bekleyin.
  • Kabakları son kez yıkayıp duruladıktan sonra ılık şerbet tenceresi içine alın. Tencereyi yeniden ocağa alıp karıştırarak kaynatın. Kaynama başlayınca kısık ateşte 2 saat pişirin.
  • Kabaklar şeffaflaştığında ateşi biraz yükselterek kıvamını yoğunlaştırın ve limon tuzunu ekleyin.
  • Kireçte kabak tatlısı hazır. Ceviz, tahin, kaymak gibi dilediğiniz ürünlerle servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Dilerseniz reçel gibi bir kavanozda uzun süre muhafaza edebilirsiniz.
*Kireçte kabak tatlısının özelliği kabaklarının dışının sert içinin yumuşak olması ve dağılmadan pişmesidir.
*Sönmemiş kireci nalbur veya inşaat malzemesi satan yerlerden temin edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Ev Yapımı Şöbiyet Tarifi
75 Dakika
8-10 Kişilik
23B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Cevizli Sütlü Kadayıf Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
25B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Fındıklı Şekerpare Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
24B Görüntüleme

Yorumlar (7)

Muhammed Emin Soydan

Şefim sizce şerbetin limonu sıkılır mı dilim olarakmı atılır bu arada ellerinize sağlık şefim çok güzel görünüyor

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 19.11.2020

Merhaba, limon suyu veya limon dilimi kullanmak yerine çıtırlığını ve rengini koruması için limon tuzu kullanmanızı öneririz.

Muhammed Emin Soydan

Teşekkürler

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Aykut Şahin
· 23.12.2020

Merhabakabaklar şerbetle birlikte pişerken çubuk tarçın kullanabilir miyim?Teşekkürler

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 23.12.2020

Arzu ederseniz kullanabilirsiniz. Teşekkürler.