- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Ekmek Tarifleri
- Kıymalı Ekmek Tarifi
Tarif
Kıymalı Ekmek Tarifi
Hemen hemen herkese hitap edebilecek muhteşem bir atıştırmalık. Kıymalı ekmek tarifi nasıl yapılır?
70 Dakika
4-6 Kişilik
Ekmek Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 28B
- 17
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Hamuru için:
12 g kuru maya
400 ml ılık su
800-1000 g un, elenmiş
1 tutam tuz
70 g toz şeker
200 ml sıvı yağ
Harcı için:
20 ml sıvı yağ
2 adet orta boy kuru soğan
3 adet yeşil biber
50 g dolmalık fıstık
500 g kıyma
2 adet domates
1/4 demet maydanoz
yeteri kadar tuz&karabiber
15 g kırmızı toz biber
Nasıl Yapılır?
- 1Hamur için kuru mayayı ılık su ile eritin. İçerisine elenmiş un, bir tutam tuz, toz şeker ve sıvı yağ ilave ederek yoğurun.
- 2Üzerini nemli bir bezle örterek 20-25 dakika bekletin.
- 3Harcı için, yağı orta ateşte kızdırın ve içine kıyılmış soğan, biber ve dolmalık fıstıkları ekleyin.
- 4Dolmalık fıstıklar kahverengi renk oluncaya kadar kavurun daha sonra kıymayı ekleyin ve suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
- 5Kıyma piştikten sonra doğradığınız domatesleri, kıyılmış maydanozu, tuzu, karabiberi ve kırmızı toz biberi ilave edip, 1-2 dakika daha pişirin ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- 6Mayalanan hamuru 6 eşit parçaya bölün ve her parçayı merdane ile açarak ortasına kıymalı harçtan koyun.
- 7Kenarlarını ortaya doğru kapatın, ters çevirerek yağlanmış tepsiye dizin.
- 8Üzerine fırça ile bir miktar yağ sürün ve ılık bir yerde 20 dakika bekletin.
- 9Daha sonra önceden ısıtılmış 210°C fırında 30 dakika kontrollü pişirin. Afiyet olsun.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Elif Çıtak
Şef
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.