Kısık Ateş
Tarif

Kızılcıklı Bar Tarifi

Hem tatlı hem lezzetli bir atıştırmalık, kızılcıklı bar tarifi.
50 Dakika
8-10 Kişilik
Ara Öğün/Atıştırmalık Tarifleri
Fırın
Kızılcıklı Bar Tarifi
Paylaş
  • 11B
  • 15
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g Pınar Tereyağı
Pınar
350 g esmer şeker
400 g yulaf ezmesi
210 g un
6 g karbonat
240 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
400 g kurutulmuş kızılcık
15 g limon kabuğu rendesi
7 g vanilya
1 adet yumurta

Nasıl Yapılır?

  • Fırını 180°C ısıtın.
  • Büyük bir kasede tereyağı ve esmer şekeri karıştırın.
  • Yulaf, un ve karbonatı da karıştırın.
  • Karışımın yarısını yağlanmamış dikdörtgen şeklindeki tepsiye basarak yayın.
  • 10-12 dakika altın rengi olana kadar pişirin.
  • Kalan malzemenin tamamını büyük bir kapta karıştırın.
  • Pişmiş tartın üzerine dökün.
  • Dolgunun üstüne kalan yulaf karışımını dökün.
  • 25-30 dakika üstü altın sarısı olana kadar pişirin.
  • Tamamen soğutun ve dilimleyerek servis edin.

Püf Noktası

13x9x2 inç tepsi ile pişiriniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Ara Öğün/Atıştırmalık Tarifleri Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Yeşil Elmalı Sandviç Tarifi
15 Dakika
2-4 Kişilik
11B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Kakaolu Chia Puding Tarifi
15 Dakika
1 Kişilik
18B Görüntüleme
Gamze Şanlı Ak
Gamze Şanlı Ak
Doktor Diyetisyen (PhD) - Nişantaşı Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı
Ev Yapımı Çıtır Gofret Tarifi
18B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.