Kısık Ateş
Tarif

Kuru Börülce Salatası Tarifi

Ege esintilerini hissedeceğiniz enfes bir tarif. Kuru börülce salatası tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Salata Tarifleri
Kısık Ateşte
Kuru Börülce Salatası Tarifi
Paylaş
  • 287B
  • 129
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g kuru börülce
1 adet limon suyu
50 g nar ekşisi
50 g sızma zeytinyağı
10 g sumak
5 g tuz
1'er adet sarı ve kırmızı dolmalık biber
1 demet taze soğan
1 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
30 g konserve mısır
1 adet çarliston biber

Nasıl Yapılır?

  • Kuru börülceyi ayıklayın, bir gece önceden üzerine örtecek kadar az tuzlu suda ıslatın.
  • Ertesi gün suyunu süzün. Üzerine su ilave ederek kısık ateşte yumuşayana kadar haşlayın.
  • Haşlama suyunu süzün.
  • Geniş bir kabın içerisinde limon suyu, nar ekşisi, zeytinyağı, sumak ve tuzu iyice karıştırın. Börülceler soğumadan bu sosla karıştırın.
  • Üzerine, ince ince doğranmış yeşillikleri, biberleri ve konserve mısırı ilave edin ve güzelce karıştırarak servis yapın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Salata Tarifleri Tarifleri

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Asya Salatası Tarifi
25 Dakika
2 Kişilik
17B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Yoğurtlu Cevizli Şalgam Salatası Tarifi
35B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Kinoalı Tabbuleh Salatası Tarifi
14B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.