Kısık Ateş
Tarif

Mereng (Beze) Tarifi

Fransız Merengi, hafif ve çıtır dokusuyla beze yapmak için mükemmel bir bazdır. Hem basit hem de etkileyici bu tarif, mutfağınızda harikalar yaratmanıza yardımcı olacak. Peki, Fransız merengi tarifi nasıl yapılır? Mereng yaparken dikkat etmeniz gerekenler nelerdir? İşte tüm detaylarıyla orijinal mereng (beze) tarifi…
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
75 Dakika
6-8 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Mereng (Beze) Tarifi
Paylaş
  • 2B
  • 22
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
110 g yumurta beyazı
1 tutam tuz
220 g pudra şekeri
vanilya özütü (isteğe bağlı)

Nasıl Yapılır?

  • Fırını 100°C'ye önceden ısıtın.
  • Oda sıcaklığındaki yumurta beyazlarını büyük ve temiz bir çırpma kabına alın. Bir tutam tuz ekleyin ve mikserle düşük hızda çırpmaya başlayın. Köpüklenmeye başladığında, mikserin hızını artırın ve şekeri kaşık kaşık yavaşça ekleyin. Bu işlem, merengin hacimli ve parlak olmasını sağlayacak.
  • Eğer vanilya özütü kullanıyorsanız, şekeri ekledikten sonra vanilyayı da ekleyin ve karışım sert tepeler oluşana kadar çırpmaya devam edin. Çırpma telini kaldırdığınızda mereng ucu sabit duruyorsa, karışım hazır demektir.
  • Hazırladığınız merengi, istediğiniz ucu taktığınız bir sıkma torbasına doldurun. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine küçük bezeler sıkın. Dilerseniz bezeleri farklı şekillerde sıkabilirsiniz; klasik yuvarlaklar veya dekoratif şekiller deneyebilirsiniz.
  • Tepsiyi önceden ısıttığınız fırına yerleştirin ve bezeleri 50-60 dakika boyunca pişirin. Bezeler hafifçe renk değiştirip, içi tamamen kuruyana kadar fırında kalmalıdır.
  • Pişen bezeleri fırından çıkarın ve oda sıcaklığına gelene kadar soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra, dikkatlice yağlı kağıttan ayırın. Bezeleri hava almayan bir kapta, kuru ve serin bir yerde saklayabilirsiniz.

Püf Noktası

Mereng Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler:

•Çırpma kabı ve çırpma teli mutlaka kuru olmalıdır, çünkü nem merengin başarısını etkileyebilir.
•Yumurta beyazını ayırırken, içine hiçbir şekilde yumurta sarısının karışmamasına dikkat edilmelidir. Bir damla bile sarısın gelmesi, yumurta beyazının köpürmesini zorlaştırabilir.
•Yumurta beyazı oda sıcaklığında olmalıdır; bu, merengin istenen kıvamda oluşmasına yardımcı olur.
•Yumurta beyazını çırpmaya başlarken, içine bir tutam tuz eklemek hızlı köpürmesini sağlar.
•Şekeri yavaşça ve kaşık kaşık eklemek, merengin pürüzsüz ve istenen kıvamda olmasını sağlar.
•Merengin kıvamını kontrol etmek için çırpmayı duraklattığınızda, çırpma telini dik olarak merenge batırıp çıkarın. Telin ucu sabitse, mereng "sert zirveler" (stiff peaks) kıvamındadır; eğer uç yumuşaksa, "yumuşak zirveler" (soft peaks) kıvamındadır ve biraz daha çırpılması gerekebilir.

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
5 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
İrmik Helvası Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
208B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Çilekli Pavlova Tarifi
55 Dakika
2-4 Kişilik
12B Görüntüleme
İncirli Hurma Tatlısı Tarifi
45 Dakika
8-10 Kişilik
14B Görüntüleme

Yorumlar (3)

Menekşe Yalçındağ

Ellerinize sağlık gerçekten çok iyi tatlılar yapıyorsunuz🍽🥣😊

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay

Teşekkürler Menekşe Hanım :)

Menekşe Yalçındağ

Yok şef estafurullah ben 12 yaşındayım daha