Kısık Ateş
Tarif

Paçanga Böreği Tarifi

Misafirlerimiz için en favori börek tarifi olan paçanga böreğini denemenizi ve ikram etmenizi tavsiye ederiz. Son derece lezzetli kolay paçanga böreği tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
4-6 Kişilik
Börek Tarifleri
Tava
Paçanga Böreği Tarifi
Paylaş
  • 70B
  • 86
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g Pınar Gurme Sucuk
Pınar
2 adet taze yufka
2 adet domates
2 adet yeşil sivri biber
20 ml zeytinyağı
100 g Pınar Kaşar Peyniri
Pınar
100 ml kızartmak için ayçiçek yağı

Nasıl Yapılır?

  • Domatesi rendeleyip geniş bir tavada ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  • İnce doğranmış sivri biber ve zeytinyağını da ekleyip 2-3 dakika daha pişirme işlemini uygulayın.
  • Doğranmış gurme sucukları ekleyip birkaç dakika daha pişirin ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Yufkanın birini açın ilk önce ortadan ikiye kesin daha sonra her parçayı üç eşit parçaya kesin.
  • Yufkanın alt kısmına hazırladığınız iç malzemeden 2 kaşık koyun üzerine bir tutam rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Kenarlarını iki tarafından kıvırarak yassı bir şekilde sigara böreği gibi sarın.
  • Yufkanın uç kısmını kasedeki suya batırıp kapatın ve sarma işlemini tamamlayın.
  • Kızgın yağda böreklerin iki tarafınıda kızartın ve kağıt havlu üzerinde yağını süzdürün. Sıcak olarak servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
4.7
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Pratik Laz Böreği Tarifi
55 Dakika
6-8 Kişilik
29B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Mantar Dolgulu Su Böreği Tarifi
14B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.