- Tarifler
- Pilav ve Rissotto Tarifleri
- Paella (İspanyol Mutfağı) Tarifi
Tarif
Paella (İspanyol Mutfağı) Tarifi
Geleneksel İspanyol yemeği tüm lezzetiyle sizlerle, Paella tarifi nasıl yapılır?
50 Dakika
2 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Tava
Paylaş
- 34B
- 43
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet soğan
4 diş sarımsak
2 adet domates
40 ml zeytinyağı
200 g karides
50 ml fermente kırmızı üzüm sirkesi
1 g safran
180 g baldo pirinç
350 ml sebze suyu
10 g tuz ve karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Kuru soğanları küçük küpler halinde yemeklik şekilde doğrayın. Sarımsakları ezin ve incecik kıyın.
- 2Kabuğunu soyduğunuz domatesleri küçük küpler halinde kesin. Karidesleri ayıkladıktan sonra bol suda yıkayın, fazla sularını bir kağıt havlu yardımıyla alın.
- 3Sebze ya da tavuk suyunu kısık ateşte tutun. Zeytinyağının yarısını kalın ve geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Kuru soğan ve sarımsakları zeytinyağında soteleyin.
- 4Baldo pirinçleri bol suda yıkayıp suyunu süzdürdükten sonra tavaya alın. Küp şeklinde doğranmış domatesleri de katıp aralarda karıştırarak pirinçleri kavurun.
- 5Fermente kırmızı üzüm sirkesi ve safranı katıp yüksek ateşte çektirin.
- 6Sıcak sebze suyunun yarısını ekleyip kısık ateşte, tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle kapağı kapalı tencerede pişmeye bırakın.
- 7Ayrı bir tavada kalan zeytinyağını kızdırdıktan sonra karidesleri kısa bir süre yüksek ateşte soteleyin.
- 8Pilav tenceresine aldığınız karidesleri ve kalan sebze suyunu ekleyin.
- 9Tüm malzemeyi kısık ateşte suyunu çekene kadar bir arada pişirin ve sıcak olarak servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Aç Gezenler
AG Creative
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?