Kısık Ateş
Tarif

Patatesli Mücver Tarifi

Şefe Meydan Oku serisine özel, Orta Avrupa’da yemek olarak tüketilen ama bizim için bir aperatif olan Patatesli Mücver tarifim ile Maksut Aşkar’a meydan okuyorum! 😅 Tüm şeflerimize başarılar diliyorum… 👏 👏
45 Dakika
4-6 Kişilik
Ara Sıcak Tarifleri
Tava
Paylaş
  • 19B
  • 123
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet büyük boy patates
20 g un
2 adet yumurta
1/2 adet kuru soğan
tuz ve karabiber
Mantar Sos için:
20 g sıvı yağ
400 g kuru soğan
4 adet dağ kekiği
750 g mantar
2 diş sarımsak
350 ml Pınar Krema
Pınar
1 tutam muskat rendesi
Üzeri için:
Pınar Ekşi Krema
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Patatesli Mücver için: Kabukları soyulmuş patatesleri kabaca rendeleyin, üzerine bir tutam tuz ekleyip 5 dakika boyunca patateslerin kendi suyunu salması için bekleyin. Ardından patatesleri elinizle sıkarak sularını süzün. Üzerine un, 2 adet yumurta ve doğranmış soğanı ekleyin. Tuz ve taze çekilmiş karabiber serptikten sonra elinizle iyice karıştırın. Mücver harcınız hazır.
  • Düz bir tavaya 1 miktar sıvı yağ ekleyip yanmayacak şekilde ısıtın. Mücver harcından istediğiniz büyüklükte tavaya yayın. Kısık ateşte, her iki yüzünü 4’er dakika kızartın. Son olarak bir yemek kaşığı tereyağı ekleyip iyice kızarmasını sağlayın ve ocaktan alın.
  • Mantar Sos için: Bir tavada sıvı yağı ısıtın ve küp doğranmış soğanları kavurmaya başlayın. Ardından kekikleri ilave edip 1 dakika boyunca kavurduktan sonra doğranmış mantarları ve sarımsakları ekleyin. Mantarlar suyunu çekene kadar bekleyin.
  • Krema, 1'er tutam tuz ve karabiberle lezzetlendirdikten sonra sosunuzu kıvam alana kadar kaynatın.
  • İçinden kekik dallarını çıkarıp blender'dan geçirin. Pürüzsüz kıvam alan mantar sosa muskat rendesi ekleyin. Kremalı mantar sos hazır.
  • Sunum için: Kızarmış patates mücverini bir servis tabağına alın, üzerini kremalı mantar sos ve ekşi krema ile süsleyin. Dilerseniz az miktarda klarife edilmiş sade tereyağı gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Tarif videomu izlemeyi unutmayın!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Havuş Lokantası - Kurucu Ortağı
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Ara Sıcak Tarifleri Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Taze Bakla Kabuğu Kızartması Tarifi
13B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ballı Hardallı Fırında Kabak Tarifi
13B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi
25B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Remzi Söylemez
· 19.11.2021

Tarif için teşekkürler şefim.Ancak patates miktarı gram olarak verilseymiş daha iyi olurmuş.

Alper Tuğrul Ünlütürk

Gram vermemize gerek yoktu, 4 adet büyük boy patates yeterli olacaktır.