Kısık Ateş
Tarif

Patlıcan Sarma Tarifi

Görüntüsü ve lezzeti ile herkesi kendinize hayran bırakacağınız oldukça farklı bir tarif ile karşınızdayım. Patlıcan sarma nasıl yapılır?
30 Dakika
1 Kişilik
Sarma ve Dolma Tarifleri
Kızartma
Paylaş
  • 20B
  • 112
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet patlıcan
1 adet haşlanmış yumurta beyazı rendesi
50 g ceviz içi
15 g nar
tuz&karabiber
Üzeri için:
Pınar Mayonez
Pınar
mikro yeşillik
nar taneleri
zeytinyağı

Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanlar ince slice olacak şekilde dilimlenir ve yağda kızartılarak kağıt havlu üzerine alınır.
  • Bir karıştırma kabında rendelenmiş yumurta beyazı, ceviz içi, nar, tuz ve karabiber karıştırılır.
  • Yağı süzülen patlıcan dilimlerinin içine doldurularak sarma yapılır.
  • 4'er adet porsiyonlanır ve güzel bir sunum tabağına yerleştirilir.
  • Üzerine sıkma torbasına koyulan mayonez incecik şekilde sıkılır. Mikro yeşillik, nar taneleri ve yeşil zeytinyağı ile süslenir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sarma ve Dolma Tarifleri Tarifleri

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Sebzeli Etli Dolma Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
18B Görüntüleme
Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Havuş Lokantası - Kurucu Ortağı
Kestaneli Kelem Sarma Tarifi
90 Dakika
6-8 Kişilik
23B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
İncir Yaprağı Sarması Tarifi
10B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.