- Tarifler
- Pasta Tarifleri
- Petibörlü Pasta Tarifi
Tarif
Petibörlü Pasta Tarifi
Anne tatlısı Petibör Bisküvili Pasta tarifi.
40 Dakika
4-6 Kişilik
Pasta Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 25B
- 177
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
120 g un
100 g kakao
220 g toz şeker
5 g vanilya
200 g bitter veya sütlü çikolata
150 g kakaolu petibör bisküvi
150 g sade petibör bisküvi
Üzeri için:
Antep fıstığı
Nasıl Yapılır?
- 1Bir tencerede süt, un, kakao, toz şeker, vanilya ve tereyağını karıştırın.
- 2Kısık ateşte güzelce muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
- 3Ardından içerisine çikolatayı ekleyin ve homojen oluncaya kadar karıştırın, kenara alın.
- 4Petibör pastanızı yapacağınız kalıbın tababını yağlı kağıt ile kaplayın.
- 5Bir sıra muhallebi bir sıra bisküvi şeklinde katlarını oluşturun. Bu işlemi 3 kat olacak şekilde tekrarlayın.
- 6Ardından kalan muhallebiyi üzerine yayıp, en az 3 saat buzdolabında soğumaya bırakın.
- 7Buzdolabında dinlenen pastanız hazır olunca dilimleyerek servise hazır hale getirin.
- 8Üzerine toz Antep fıstığı serperek, soğuk olarak tüketin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?