Kısık Ateş
Tarif

Pırasalı Köfte Tarifi

Tam mevsiminde yapabileceğiniz son derece lezzetli bir köfte tarifi, Pırasalı Köfte tarifi nasıl yapılır?
55 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tava
Paylaş
  • 15B
  • 143
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g bebek patates
1 adet pırasa
1 diş sarımsak
2 dilim bayat ekmek
kimyon
tuz
300 g kıyma
60 ml zeytinyağı
3 dal taze kekik
3 dal taze biberiye

Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri haşlayın.
  • Pırasa ve sarımsağı ince ince doğrayın.
  • Bir karıştırma kabında kıyma, ufalanmış ekmek, sarımsak, pırasa, kimyon ve tuzu yoğurarak karıştırın.
  • Eşit parçalara bölerek köftelere şekil verin.
  • Haşlanmış patatesleri ikiye bölün ve derin bir karıştırma kabına alın. Üzerine taze kekik, biberiye, tuz ve zeytinyağı ilave ederek harmanlayın.
  • 160°C fırında 45 dakika pişirin.
  • Bir tavada, köftelerin iki yüzünü eşit olacak şekilde kızartın. (Dilerseniz çok az sıvı yağ ekleyebilirsiniz)
  • Servis tabağına aldığınız pırasalı köfteleri, patateslerle beraber sıcak olarak servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kırmızı Et Tarifleri Tarifleri

Ali Ronay
Ali Ronay
Maçakızı Hotel&Restoran - Executive Chef
Kaz Ciğeri Klementine Tarifi
120 Dakika
2-4 Kişilik
18B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Arnavut Ciğeri Tarifi
20 Dakika
4-6 Kişilik
399B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Dobo Tarifi
100 Dakika
2-4 Kişilik
46B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.