Kısık Ateş
Tarif

Portakallı Creme Brulee Tarifi

Portakal aromalı ve son derece leziz creme brulee tarifi: Kolay creme brulee tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
2-4 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 21B
  • 38
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
5 adet yumurta
250 g toz şeker
240 ml Pınar Süt
Pınar
8 g buğday nişastası
2 paket vanilya
1 adet portakal kabuğu rendesi
480 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
üzeri için toz esmer şeker

Nasıl Yapılır?

  • Bir kaseye yumurtaların sarısını ayırın.
  • İçerisine toz şekerin yarısını ekleyip çırpma teliyle karıştırın.
  • Diğer tarafta bir tencereye toz şekerin geri kalanını, sütü, nişastayı, vanilyayı ve portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırın ve kaynamaya bırakın.
  • Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp içerisine ekşi krema ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Diğer tarafta çırpılan yumurta sarısını da ekleyip karıştırmaya devam edin. İyice karışması gerekiyor, karışımın çok sıcak olmaması gerekiyor.
  • Ocağın altını kapatıp iyice karıştırdıktan sonra fırın kaplarına koyun.
  • Fırını 140 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlayın. Sufle kaplarını da fırın tepsisine dizerek hazır edin.
  • Crème Brulee yi düşük ısıda uzun sure pişirmeniz gerekir. 6 dakika fırınlayın ve pişip pişmediğini anlamak için süre sonunda hafifçe sufle kaplarını sallayın. Tatlı krem karamel kıvamında olmalıdır. Piştikten sonra oda sıcaklığında dinlendirip buzdolabında 4-6 saat soğutun.
  • Sunum esnasında üzerine toz esmer şeker serpip yakabilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Çikolatalı Mousse Tarifi
35 Dakika
2-4 Kişilik
23B Görüntüleme
Choco Labneli Kadayıf Topları Tarifi
approved
3B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Zeytinyağlı Ballı Lokma Tarifi
16B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.