Kısık Ateş
Tarif

Portakallı Kereviz Tarifi

Son baharın gelişiyle tezgahlarda yerini alan kerevizden harikalar yaratabilirsiniz. Tadını sevenler kadar sevmeyenler olsa da vitamin ve şifa yönünden son derece sağlıklıdır. Lezzeti suyunda olan portakallı kereviz yemeği nasıl yapılır?
40 Dakika
2-4 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere
Portakallı Kereviz Tarifi
Paylaş
  • 132B
  • 187
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet kereviz
2 adet patates
2 adet havuç
100 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
250 ml taze sıkılmış portakal suyu
200 ml su
tuz
karabiber
dereotu
kereviz yaprakları

Nasıl Yapılır?

  • Kereviz kabuklarını dikkatlice soyun ve elma dilimi şeklinde doğradığınız kerevizleri kararmaması için limonlu suda bekletin.
  • Kerevizin yeşil yapraklarını 5’er cm uzunlukta kesin ve kenara ayırın.
  • Patates ve havuçları turne tekniğiyle soyun veya kerevizlerle uyumlu olacak şekilde doğrayın.
  • Zeytinyağını geniş tabanlı bir tencerede kızdırın. Yemeklik doğradığınız soğan ve sarımsakları pembeleşene kadar soteleyin. Ardından havuçları ekleyip soteleme işlemini sürdürün.
  • Limonlu suda beklettiğiniz kereviz ve patates dilimlerini ilave edip yavaşça karıştırın. Arzuya göre bu aşamada kereviz yapraklarını tencereye alın.
  • Taze sıkılmış portakal suyu (ortalama 1,5 bardak) ekleyip çektirin. Ardından 200 ml (ortalama 1 bardak) suyu ilave edin.
  • Tuz ve karabiberle lezzetlendirdikten sonra tencerenin kapağını kapatın, kısık ateşte 25-30 dakika pişmeye bırakın.
  • Piştikten sonra ocaktan alın ve kapağı kapalı olarak soğutun.
  • Portakallı kereviz yemeğini dereotu ve kereviz yapraklarıyla süsleyerek servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
3.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler Tarifleri

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Mantarlı Taze Börülce Yemeği Tarifi
24B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Zeytinyağlı Portakallı Yer Elması Tarifi
15B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Babagannuş Terin Tarifi
50 Dakika
2 Kişilik
17B Görüntüleme

Yorumlar (6)

Melek Yıldız
· 17.10.2020

Şef kullandığınız şef bıçağı nedir aceba 😊

Uzman Murat Yıldız bu yorumu beğendi
Murat Yıldız
· 18.10.2020

Merhabalar benim kendi bıçak setim Miyabi ✌️✌️Ama işletmede kullandığımız Pirge 🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️

Melek Yıldız
· 18.10.2020

Teşekkürler ŞEF 😉

Uzman Murat Yıldız bu yorumu beğendi
Murat Yıldız
· 21.10.2020

Rica ederim. ✌️👏👏

Buse Sarı
· 04.04.2022

Çok güzel bir tarif şefim birebir yaptım çok lezzetli oldu deneyen herkes çok beğendi, böyle güzel bir tarifi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz ☺️

Uzman Murat Yıldız bu yorumu beğendi
Murat Yıldız
· 05.04.2022

Rice ederim.Beğendiğinize denediğinize çok sevindim.👏👏