Kısık Ateş
Tarif

Rus Salatası Tarifi

Meze sevenler burada mı? İşte kolayca yapabileceğiniz Rus salatası tarifi! Eğer mezeleri seviyorsanız kolayca yapabileceğiniz Rus Salatası tarifi tam size göre! Lezzetli, kremamsı ve doyurucu bu meze tarifi, sofralarınızı zenginleştirecek harika bir seçenektir. Hazırsanız, hem pratik hem kolay olan Rus salatasının detaylarına bakalım...
30 Dakika
4-6 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Karıştırma
Rus Salatası Tarifi
Paylaş
  • 2B
  • 24
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet patates
1 adet havuç
150 g konserve bezelye
4-5 adet kornişon turşu
200 g Pınar Mayonez
Pınar
yeteri kadar tuz

Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri ve havuçları iyice yıkayın. Kabuklarını bir sebze soyucu ile soyun ardından küp küp doğrayın. Küp büyüklükleri tercihinize bağlı olarak değişebilir, fakat genellikle 1-2 cm büyüklüğünde küpler uygundur.
  • Bir tencereye su ekleyip kaynatın. Doğradığınız patates ve havuçları kaynar suya ekleyerek haşlayın. Yumuşak olup olmadıklarını kontrol etmek için bir çatal kullanabilirsiniz; çatal kolayca malzemelere girmeli ancak tamamen ezilmemelidir.
  • Konserve bezelyeleri bir süzgeç ile süzün ve sudan geçirin.
  • Kornişon turşuları küçük küpler halinde doğrayın.
  • Haşlanan patates ve havuçları soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra hepsini karıştırma kabına alın. Bezelyeleri ve doğradığınız turşuları ekleyerek tüm malzemeleri nazikçe karıştırın.
  • Karışıma mayonez ve tuzu ekleyin. Tüm malzemeleri iyice harmanlayın ve servis yapın. Afiyet olsun!

Püf Noktası

Öneriler:
•Servis Önerisi: Rus salatasını, soğuk olarak servis yaparak et yemeklerinin yanında ya da aperatif olarak sunabilirsiniz. Ayrıca sandviçlerin içine de ekleyerek farklı bir lezzet elde edebilirsiniz.
•Malzeme Alternatifleri: Eğer daha zengin bir lezzet arıyorsanız, mısır, haşlanmış yumurta, haşlanmış tavuk göğsü veya salam ekleyebilirsiniz.
•Turşu Kullanımı: Kornişon turşu yerine farklı bir turşu çeşidi de kullanabilirsiniz. Örneğin, kapari veya kırmızı biber turşusu da farklı bir tat katar.
•Baharatlar: Mayonezin yanında bir miktar hardal ekleyerek daha keskin bir lezzet elde edebilirsiniz. Ayrıca karabiber ve az miktarda limon suyu da salatayı daha lezzetli hale getirebilir.
•Saklama: Rus salatasını buzdolabında saklayın ve 2-3 gün içinde tüketmeye özen gösterin. Mayonez içerdiği için oda sıcaklığında bekletmekten kaçının.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
4.7
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Pınar Beyazlı Köz Biber Tarifi
27B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Köpoğlu Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
248B Görüntüleme
Miyu Deco
Miyu Deco
Yemek ve Ürün Fotoğrafçısı
Nohutlu Semizotu Mezesi Tarifi
approved
49B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.