- Tarifler
- Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
- Rus Salatası Tarifi
Rus Salatası Tarifi
- 2B
- 24
- Kaydet
Malzeme Listesi
Nasıl Yapılır?
- 1Patatesleri ve havuçları iyice yıkayın. Kabuklarını bir sebze soyucu ile soyun ardından küp küp doğrayın. Küp büyüklükleri tercihinize bağlı olarak değişebilir, fakat genellikle 1-2 cm büyüklüğünde küpler uygundur.
- 2Bir tencereye su ekleyip kaynatın. Doğradığınız patates ve havuçları kaynar suya ekleyerek haşlayın. Yumuşak olup olmadıklarını kontrol etmek için bir çatal kullanabilirsiniz; çatal kolayca malzemelere girmeli ancak tamamen ezilmemelidir.
- 3Konserve bezelyeleri bir süzgeç ile süzün ve sudan geçirin.
- 4Kornişon turşuları küçük küpler halinde doğrayın.
- 5Haşlanan patates ve havuçları soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra hepsini karıştırma kabına alın. Bezelyeleri ve doğradığınız turşuları ekleyerek tüm malzemeleri nazikçe karıştırın.
- 6Karışıma mayonez ve tuzu ekleyin. Tüm malzemeleri iyice harmanlayın ve servis yapın. Afiyet olsun!
Püf Noktası
Öneriler:
•Servis Önerisi: Rus salatasını, soğuk olarak servis yaparak et yemeklerinin yanında ya da aperatif olarak sunabilirsiniz. Ayrıca sandviçlerin içine de ekleyerek farklı bir lezzet elde edebilirsiniz.
•Malzeme Alternatifleri: Eğer daha zengin bir lezzet arıyorsanız, mısır, haşlanmış yumurta, haşlanmış tavuk göğsü veya salam ekleyebilirsiniz.
•Turşu Kullanımı: Kornişon turşu yerine farklı bir turşu çeşidi de kullanabilirsiniz. Örneğin, kapari veya kırmızı biber turşusu da farklı bir tat katar.
•Baharatlar: Mayonezin yanında bir miktar hardal ekleyerek daha keskin bir lezzet elde edebilirsiniz. Ayrıca karabiber ve az miktarda limon suyu da salatayı daha lezzetli hale getirebilir.
•Saklama: Rus salatasını buzdolabında saklayın ve 2-3 gün içinde tüketmeye özen gösterin. Mayonez içerdiği için oda sıcaklığında bekletmekten kaçının.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Benzer Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.