Kısık Ateş
Tarif

Şakşuka Tarifi

Şakşuka tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
8-10 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Kızartma
Şakşuka Tarifi
Paylaş
  • 43B
  • 137
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet bostan patlıcan
2 adet patates
2 adet domates
2 diş sarımsak
20 g Pınar Tereyağı
Pınar
2 adet kuru soğan
100 g süzme yoğurt
tuz
karabiber
20 g Pınar Tereyağı
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanlar yıkanır, bıçak yardımıyla birkaç delik açılır ve fırında közlenir.
  • Patatesler kaynar tuzlu suda yarım saat haşlanır, soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra kabukları soyulur, tavla zarı biçiminde doğranır ve kızartılır.
  • Domatesler rendelenir, sarımsak ile tereyağında pişirilir.
  • Soğanlar jülyen doğranarak karamelize edilir.
  • Fırında közlenen patlıcanların kabukları soyulur, çekirdekleri temizlenir ve süzme yoğurt ile blender'dan çekilir.
  • Son olarak servis tabağının en altına yoğurtlu patlıcan karışımı gelecek şekilde sırasıyla yerleştirilir, tuz ve karabiberle lezzetlendirilir ve fotoğraftaki gibi sunulur.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Somon Tartar Tarifi
20 Dakika
2-4 Kişilik
24B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Humus Lokması Tarifi
30 Dakika
4-6 Kişilik
22B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Lor Mahlutu Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
35B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.