Kısık Ateş
Tarif

Salamura Sardalya Tarifi

Salamura sardalya nasıl yapılır? Soğan dolgulu sardalya salamura tarifi nasıl yapılır? Rezeneli salamura sardalya yapmanın püf noktaları nelerdir?
50 Dakika
4-6 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Tuzda pişirme
approved
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Salamura Sardalya Tarifi
approved
Paylaş
  • 15B
  • 52
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg taze sardalya
10 g tuz
1 adet limon suyu
100 ml beyaz şarap sirkesi
4 adet kırmızı soğan
50 ml dark soya sosu
20 ml zeytinyağı
20 g fençel (rezene)

Nasıl Yapılır?

  • Sardalya balıklarının, baş, kuyruk, kılçık ve iç organlarını ayıklayıp, bol suyla yıkayıp süzün. Marine için tuz, limon suyu ve beyaz şarap sirkesine yatırıp 30-45 dk. bekletiyoruz.
  • Soğanları ince halka (vişi) şeklinde doğruyoruz ve soya sosu ile ezerek bekletiyoruz.
  • Sardalya ve soğanlar hazır olduktan sonra sardalyanın içine soğanları koyup dolma sarar gibi sarıyoruz.
  • Sunum tabağına aldıktan sonra üzerine ince doğranmış fençel ve zeytinyağını gezdirip servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Murat Erol
Murat Erol
Head Chef
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri Tarifleri

Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
Kurutulmuş Ahtapot Tarifi
50 Dakika
2 Kişilik
7B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Fırında Sebzeli Levrek Tarifi
20B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Lakerda Tarifi
150 Dakika
6-8 Kişilik
46B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Vahap Bozkurt
· 23.05.2021

Ellerinize sağlık chefim🙏🏻

Uzman Murat Erol bu yorumu beğendi
Murat Erol
· 23.05.2021

Teşekkür ederim 🙏🖤