- Tarifler
- Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
- Sarımsaklı Kaya Levreği Tarifi
Tarif
Sarımsaklı Kaya Levreği Tarifi
Balık sevenlerin hoşuna gidecek bir tarif. Fırında kaya levreği tarifi nasıl yapılır?
55 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 68B
- 70
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1-1,5 kg kaya levreği
3 adet domates
2 adet kuru soğan
3 adet defne yaprağı
8-10 adet tane karabiber
4 diş sarımsak
1 adet limon suyu
200 ml zeytinyağı
yeteri kadar tuz
Nasıl Yapılır?
- 1Fırın tepsisinin tabanına, kabuklarını soyduğunuz ve yuvarlak halkalar şeklinde doğradığınız domates ve soğanları yerleştirin.
- 2Temizlediğiniz balığın içine defne yapraklarını ve tane karabiberleri koyun.
- 3Balık suyunu tepsinin içine bırakacağı için her iki tarafına derin çizikler atın.
- 4Çizik attığınız oluklara sarımsakları yerleştirin.
- 5Limon suyunu ve zeytinyağını balıkların üzerine gezdirerek dökün.
- 6Yeterince tuz ilavesi yaptıktan sonra tepsinin üzerini yağlı kağıtla kapatın.
- 7Önceden 200°C'ye ayarlanmış fırında 35 dakika pişirin.
- 8İnce kıyılmış maydanozları balığın üzerine serpiştirerek sıcak servis yapın.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
50 Dakika
2 Kişilik
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.