Kısık Ateş
Tarif

Semizotu Yemeği Tarifi

Yaz aylarının en güzel yemeklerinden bir tanesini sizler için hazırladım. Yoğurtlu semizotu yemeği tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere
Semizotu Yemeği Tarifi
Paylaş
  • 101B
  • 105
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 demet semizotu
2 adet kuru soğan
40 g Pınar Tereyağı
Pınar
4 adet olgun domates
25 g pirinç
tuz

Nasıl Yapılır?

  • Semizotunun topraklı kök kısmını ve kalın saplarını ayıklayın.
  • İnce saplarıyla birlikte 2-3 cm boyunda elinizle kırın.
  • Soğanları ince ince doğrayın ve biraz tuz ilavesiyle tereyağında rengi dönene kadar kavurun.
  • Domatesleri soyup küp küp doğrayın, kavurduğunuz soğanların üzerine ilave edin.
  • Suyunu yarı yarıya çekene kadar pişirin.
  • Semizotunu toprağından arıtana kadar 2-3 kere iyice yıkayın. Sudan çıkarıp domatesin üzerine koyun.
  • Yıkanıp süzülmüş pirinci ilave edin. Arzunuza göre tuz atın.
  • Bir kez karıştırıp kapağını kapatın. Kısık ateşte hiç su koymadan pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
  • Sıcak ve tercihen yoğurtla servis yapın.

Püf Noktası

*Semizotu yaz aylarında rahatça bulunabilen, bağlarda, bahçelerde yetiştirilen bir ottur. Koyu yeşil renkli, küçücük yapraklı yabanisi daha mayhoş ve lezzetli olur. Yabani semizotu kurutulup kış ayları için saklanabilir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler Tarifleri

Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
Patlıcan Levengi Tarifi
60 Dakika
2 Kişilik
15B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Zeytinyağlı Portakallı Yer Elması Tarifi
15B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Zeytinyağlı Enginar Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
68B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.