Kısık Ateş
Tarif

Somonlu Fettuccine Tarifi

Enfes bir kremalı makarna tarifiyle karşınızdayız! Somonlu fettuccine makarna tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
2 Kişilik
Makarna Tarifleri
Tencere
Somonlu Fettuccine Tarifi
Paylaş
  • 47B
  • 87
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1/2 kg fettuccine makarna
15 ml zeytinyağı
2 diş sarımsak
3-4 adet taze kuşkonmaz
200 g derisiz somon fileto
200 ml Pınar Krema
Pınar
1/2 adet limon kabuğu rendesi
tuz ve taze çekilmiş karabiber
15 g Pınar Tereyağı
Pınar
Üzeri için: kıyılmış dereotu ve pesto sos

Nasıl Yapılır?

  • Makarna aldente haşlanır.
  • Bir tavada zeytinyağı ısıtılır ve ince kıyılmış sarımsaklar sotelenir.
  • Ayıklanmış ve ince verev kesilmiş kuşkonmazlar tavaya eklenir. Daha sonra dilimlenmiş somon eklenir.
  • Somonun rengi dönmeye başlayınca krema, limon kabuğu rendesi, tuz ve karabiber eklenir.
  • Sos kaynayınca haşlanmış önceden haşlanmış makarna ve tereyağı eklenip karıştırılır.
  • Sos ile karışan makarna servis tabaklarına alınır, üzerine ince kıyılmış dereotu ve pesto sos eklenerek servis edilir. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Dereotu yerine taze soğanın yeşil kısımlarını kullanabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Makarna Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kırmızı Biber ve Cevizli Pesto Soslu Fettuccine Tarifi
28B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Mantarlı Tagliatelle Tarifi
30 Dakika
4-6 Kişilik
35B Görüntüleme
Onur Arslan
Onur Arslan
Akademi Mutfak Eğitmen & İşletme Ortağı - Şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı
Karidesli Spaghetti Tarifi
25 Dakika
2-4 Kişilik
15B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Selman Almış
· 21.03.2020

Somonları ne zaman ve nereye koyduk ki, 4. adımda pembeleşmelerini bekliyoruz?

Oytun Dağlı
· 22.03.2020

3. adımın sonunda yazıyor. Teşekkürler.