Kısık Ateş
Tarif

Tavuk Saltimbocca Tarifi

İnoksan İnosmart Fırın Ailesi’nin katkılarıyla hazırlanan Tavuk Saltimbocca tarifi, nasıl yapılır? İtalya’nın sevilen tatlarından ıspanaklı, patatesli Saltimbocca yapmanın püf noktalarına videomuzdan ulaşabilirsiniz!
55 Dakika
4-6 Kişilik
Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 24B
  • 104
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g ıspanak
50 g kuru domates
5-6 yaprak fesleğen
150 g Pınar Beyaz
Pınar
50 ml zeytinyağı
50 g Pınar Dil Peyniri
Pınar
2 diş sarımsak
4 adet kemiksiz tavuk pirzola
4 dilim Pınar Dana Jambon
Pınar
100 g çeri domates
200 g patates
tuz&karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Her bir tavuk etini tek tek tezgaha koyun. Her iki tarafını da tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  • Geniş bir kasede; ıspanak, kuru domates, fesleğen, Pınar Beyaz, zeytinyağı, doğranmış dil peyniri, sarımsak, tuz ve karabiberi güzelce harmanlayarak bir harç hazırlayın.
  • Bu harçtan ortalama bir yemek kaşığı tavukların içine koyup güzelce sarın. Açılmaması için hafifçe bastırın, ardından dana jambona sarın. (videodaki gibi)
  • Bir fırın tepsisini zeytinyağı ile güzelce yağlayın. Sarılmış tavukları tepsiye dizin.
  • Etrafına çeri domates ve patatesleri dizin ve tekrar tuz ve karabiber serpin.
  • Önceden ısıtılmış 200°C fırında 35 dakika pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*Pınar Beyaz yerine krem peynir kullanabilirsiniz.
*Dana Jambon yerine pastırma kullanabilirsiniz.
*Baharat oranlarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
*İnoksan İnosmart Fırın Ailesi: https://www.inoksan.com/urun/10186/fbe-10t-dokunmatik-kombi-firin-elektrikli

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Beyaz Et/Tavuk Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Yılbaşı Hindisi Tarifi
270 Dakika
8-10 Kişilik
19B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Hindi Tandır ve Firik Pilavı Tarifi
24B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Izgarada Soslu Tavuk Kanat Tarifi
18B Görüntüleme

Yorumlar (7)

Nurdanur Yılmaz
· 10.11.2021

İyi geceler ben videoları bulamıyorum

Nurdanur Yılmaz
· 10.11.2021

Teşekkür ederim buldum

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Melih Yıldırım
· 10.11.2021

👍👍

Esra Onay
· 28.11.2021

Tarifiniz harika yaptım müthiş oldu teşekkür ederim 🥰

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Melih Yıldırım
· 28.11.2021

Ellerinize sağlık, afiyet olsun 🤗🤗