- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Tavuklu Börek Tarifi
Tarif
Tavuklu Börek Tarifi
Son derece lezzetli ve farklı bir tarif. Tavuk etli börek tarifi nasıl yapılır?
55 Dakika
4-6 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 16B
- 21
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Hamuru için:
200 g un
2 adet yumurta
10 g tuz
20 g yaş maya
Harcı için:
50 g badem
1 adet tavuk göğsü
2 adet soğan
5 g kuş üzümü
10 g dolmalık fıstık
yeteri kadar yenibahar&tuz&karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Hamur için un, yumurta, tuz ,yaş maya ve yoğurdu karıştırın. Homojen olana kadar yoğurun.
- 2Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp oda sıcaklığında 10 dakika dinlendirin.
- 3Bademleri sıcak suda bekletip kabuklarını soyun.
- 4Pasta kalıbını yağlayıp bademleri kalıba margarin yardımı ile yapıştırın.
- 5Hamuru merdane ile açarak kenarlarından taşacak şekilde kalıba yerleştirin.
- 6Tavuk göğsünü haşlayıp didikleyin.
- 7Didiklenmiş tavuğu, soğan, üzüm, fıstık ve margarin ile soteleyin.
- 8Yenibahar, karabiber ve tuzla tatlandırın.
- 9Hazırladığınız harç soğuduktan sonra kalıba yerleştirdiğiniz hamurun içine doldurun.
- 10Hamurun kenarlarını üzerine kapatın.
- 11220°C'de 30 dakika süreyle pişirin.
- 12Sıcak veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Elif Çıtak
Şef
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.