Kısık Ateş
Tarif

Tavuklu Börek Tarifi

Son derece lezzetli ve farklı bir tarif. Tavuk etli börek tarifi nasıl yapılır?
55 Dakika
4-6 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Fırın
Tavuklu Börek Tarifi
Paylaş
  • 16B
  • 21
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Hamuru için:
200 g un
2 adet yumurta
10 g tuz
20 g yaş maya
100 g Pınar Yoğurt
Pınar
Harcı için:
50 g badem
20 g Pınar Tereyağı
Pınar
1 adet tavuk göğsü
2 adet soğan
5 g kuş üzümü
10 g dolmalık fıstık
yeteri kadar yenibahar&tuz&karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Hamur için un, yumurta, tuz ,yaş maya ve yoğurdu karıştırın. Homojen olana kadar yoğurun.
  • Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp oda sıcaklığında 10 dakika dinlendirin.
  • Bademleri sıcak suda bekletip kabuklarını soyun.
  • Pasta kalıbını yağlayıp bademleri kalıba margarin yardımı ile yapıştırın.
  • Hamuru merdane ile açarak kenarlarından taşacak şekilde kalıba yerleştirin.
  • Tavuk göğsünü haşlayıp didikleyin.
  • Didiklenmiş tavuğu, soğan, üzüm, fıstık ve margarin ile soteleyin.
  • Yenibahar, karabiber ve tuzla tatlandırın.
  • Hazırladığınız harç soğuduktan sonra kalıba yerleştirdiğiniz hamurun içine doldurun.
  • Hamurun kenarlarını üzerine kapatın.
  • 220°C'de 30 dakika süreyle pişirin.
  • Sıcak veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri

İlhami Suat Aslan
İlhami Suat Aslan
Alfa Pastacılık Yağları Demo Şefi
Susamlı Tuzlu Ekler Tarifi
65 Dakika
4-6 Kişilik
11B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Sakallı Poğaça Tarifi
70 Dakika
6-8 Kişilik
9B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Ekmek Dolması Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
75B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.