Kısık Ateş
Tarif

Taze Baharatlı Kalamar Tempura Tarifi

Taze baharatlı kalamar tempura tarifi nasıl yapılır? Tempura nasıl hazırlanır? Kalamar tempura tarifi ve püf noktaları için tarif videomuzu mutlaka izleyin.
45 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Kızartma
Paylaş
  • 23B
  • 129
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g Pınar Kalamar
Pınar
5 g karbonat
1 adet limon suyu
100 g un
1 adet yumurta
250 ml Pınar Süt
Pınar
5 g toz şeker
1/4 demet taze baharatlar (adaçayı, kekik, biberiye vs.)
1 litre kızartmalık sıvı yağ
Sos için:
50 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
5 g limon kabuğu rendesi
taze baharatlar
5 g tuz

Nasıl Yapılır?

  • Halka halka doğranmış kalamarları, karbonat ve limon suyu ile bir kapta yoğurun. En az 2 saat buzdolabında dinlenmeye bırakın.
  • Tempura sos için: Geniş bir kapta un, yumurta, süt, toz şeker ve ince kıyılmış taze baharatları çırpın. Kaplama yapacağınız için bu harcın koyu olması önemlidir.
  • Bu esnada geniş bir tavada yağı kızdırmaya başlayın.
  • Buzdolabında dinlenen kalamarların suyunu süzün. Kalamarları tek tek önce unla ardından tempura sosla kaplayarak kızgın yağa bırakın. Altın rengi olan kalamarları havlu kağıt üzerine alın.
  • Kalamar sos için: ekşi krema, limon kabuğu rendesi, ince kıyılmış taze baharatları ve tuzu bir kapta karıştırın.
  • Hazır olan sosu kızarmış kalamarlarla beraber servis edin. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Asma Yaprağında Balık Izgara Tarifi
13B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Acılı Karides Tempura Tarifi
30 Dakika
4-6 Kişilik
100B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Levrek Külbastı Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
29B Görüntüleme

Yorumlar (8)

Sinan Doğaç
· 24.06.2021

hemen denensin şef

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Eyüp Kemal Sevinç
· 25.06.2021

Şimdiden ellerine sağlık 👍💥

Esra Tokat
· 29.09.2021

❤️❤️💣👩🏻‍🍳

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Eyüp Kemal Sevinç
· 30.09.2021

😊🤩 Teşekkürler...

Esra Tokat
· 29.09.2021

Ellerinize sağlık şefim 💥👌

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Eyüp Kemal Sevinç
· 30.09.2021

Teşekkürler Esra 👍👏😄