Kısık Ateş
Tarif

Toyga Çorbası Tarifi

Anadolu mutfağının olmazsa olmazı toyga çorbası tarifi... Terbiyeli toyga çorbası için gerekli malzemeler nelerdir?
50 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Toyga Çorbası Tarifi
Paylaş
  • 72B
  • 24
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 g nohut (önceden ıslanmış)
150 g buğday (önceden ıslatılmış)
300 g süzme yoğurt
1 adet yumurta
15 g un
200 ml et suyu
yeteri kadar tuz
Üzeri için: tereyağı, nane, pul biber

Nasıl Yapılır?

  • 1 litre suda önceden ıslatılmış nohut ve buğdayı haşlayın.
  • Terbiyesi için: süzme yoğurt, yumurta, un ve et suyunu çırpın.
  • Haşlanan nohut ve buğday suyundan bir kepçe alıp yoğurt terbiyesine ekleyin ve karıştırın. Ardından iki kepçe su ekleyip ısı dengesini kurmaya çalışın.
  • Daha sonra ısınmış olan yoğurt terbiyesini haşlanmış buğday ve nohuta ekleyin. Tuzunu ekleyip hafif kıvam alıncaya kadar kısık ateşte karıştırın.
  • Tereyağı kızdırıp içerisine nane ve pul biberi ekleyin. Çorbanın üzerine dökün (isteğe göre karıştırabilirsiniz).

Püf Noktası

*Çorbaya yoğurdu aşamalı olarak ekleyin. Kesmemesi için yoğurt ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatmayın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

NumanCoşkun
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri Tarifleri

Serkan Çakır
Serkan Çakır
Executive Chef
Heybeli Çorba Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
47B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Soğuk Ayran Aşı Çorbası Tarifi
53B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Mengen Çorbası Tarifi
30 Dakika
4-6 Kişilik
33B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.