Kısık Ateş
Tarif

Tuna Balığı Tarifi

Tuna balığı tarifi nasıl yapılır?
50 Dakika
4-6 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Tava
Tuna Balığı Tarifi
Paylaş
  • 20B
  • 62
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
40 g çörek otu
40 g susam
600 g tuna balığı
tuz ve karabiber
30 ml zeytinyağı
Acılı Meze için:
3 adet kuru soğan
4 adet çarliston biber
4 adet kırmızı biber
2 adet domates
2 diş sarımsak
75 g biber salçası
1 adet limon suyu
50 ml zeytinyağı
az miktarda pul biber
yeteri kadar tuz
100 g Pınar Ekşi Krema
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Çörekotu ve susamı bir kasede karıştırdıktan sonra tuz ve karabiber ile lezzetlendirdiğiniz tuna balığını bu karışıma batırın.
  • Kızgın tavada zeytinyağını ısıttıktan sonra tuna balığını mühürleyin. Daha sonra dilimleyerek tabağa dizin.
  • Acılı meze için; kuru soğan, çarliston biber, kırmızı biber, domates ve sarımsağı çok minik olarak kesin. Salça, limon suyu, zeytinyağı ve baharatları ilave ederek tüm malzemeyi mutfak robotundan geçirin. Ezme kıvamına gelen mezeye son olarak ekşi kremayı ekleyin ve karıştırın.
  • Servis tabağına ezmeyi alın ve yanına tuna balığını koyarak servis edin.Üzerini yenilebilir çiçekler ile süsleyebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Soslu Mezgit Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
24B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Tereyağlı Güveç Karides Tarifi
290B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Kağıtta Limonlu Balık Tarifi
16B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.