Kısık Ateş
Tarif

Vanilyalı Pastacı Kreması Tarifi

Pastacıların olmazsa olmaz dolgu malzemelerinden Vanilyalı Pastacı Kreması, leziz pasta ve tatlıların en büyük sırrıdır! Vanilyalı pastacı kreması tarifi nasıl yapılır? İşte detaylar...
30 Dakika
4-6 Kişilik
Sos ve Krema Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 37B
  • 329
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 litre Pınar Süt
Pınar
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
290 g toz şeker
2 adet yumurta
30 g nişasta
200 g un
1 adet vanilya çubuğu

Nasıl Yapılır?

  • Süt ile tereyağını ocakta kaynamaya bırakın.
  • Bir karıştırma kabının içerisinde yumurta ve toz şekeri çırpın. Nişasta, un ve içini çıkardığınız vanilya çubuğunu ilave ederek karıştırın.
  • Hazırladığınız yumurta ve şekerli karışımı, çırpma teli ile ocağın üzerindeki süt karışımının içerisine ilave edin. Un kokusu gidene kadar çırparak kaynatın.
  • Karışımı ocaktan alın, tezgah üzerine veya geniş bir tepsiye yayın.
  • Bir kaşık yardımı ile yayın ve soğutun. Soğuyan pastacı kremasını istediğiniz tatlı ve pasta tariflerinde kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Vanilya çubuğu yerine 10 g toz vanilya kullanabilirsiniz.
*Vanilya Çubuğu Nasıl Kullanılır? videomuzu izleyebilirsiniz!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
3.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sos ve Krema Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Espanyol Sos Tarifi
140 Dakika
6-8 Kişilik
26B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Lehime Sos Tarifi
5 Dakika
1 Kişilik
15B Görüntüleme
Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
Karides Bisk Sos Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
48B Görüntüleme

Yorumlar (10)

Eda Lermi
· 21.04.2020

Ölçüleri gram yerine bardak,kaşık vs olarak alabilir miyiz?

Deniz Güneş
· 10.03.2021

Tadı kıvamı harika oluyor kim bilir kaçıncı yapışım çok teşekkürler tarif için ❤️

Uzman Elif Çıtak bu yorumu beğendi
Elif Çıtak
· 11.03.2021

Rica ederim, elinize sağlık 👏👏🙏😊

ESRA ÇARPAR
· 11.09.2021

Nişastanin buğday/ mısır olması farkediyor mu?