Kısık Ateş
Tarif

Vanilyalı Sufle Tarifi

Mutlaka denemenizi istediğim bir sufle tarifi ile karşınızdayım! 😍 Meşhur Vanilyalı Fransız Usulü Sufle Tarifi: özel sosu ile aklınızı başınızdan alacak kabarık sufle tarifi... Tam kıvamında, tam ölçülü enfes sufle yapmanın püf noktaları nelerdir?
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
55 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Paylaş
  • 20B
  • 66
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet büyük boy yumurta sarısı
40 g toz şeker
60 g un, elenmiş
270 ml Pınar Süt
Pınar
30 g Pınar Tereyağı
Pınar
15 ml vanilya özütü
4 adet büyük boy yumurta akı
60 g toz şeker
Vanilyalı Sos için:
2 adet orta boy yumurta sarısı
25 g toz şeker
140 ml Pınar Süt
Pınar
5 ml vanilya özütü

Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak fırını 200°C‘ye ayarlayın. Ardından 4 adet 8 cm’lik sufle kaplarının içini tamamen tereyağı ile yağlayıp her yerine gelecek şekilde toz şeker serpin ve kenarda bekletin.
  • Sufle Harcı için: 4 adet büyük boy yumurta sarısını ve toz şekeri 1-2 dakika elde çırpın. Elenmiş unu iki seferde ekleyip karıştırın.
  • Karıştırmaya devam ederken, sütü yavaşça ekleyin. Karışımı tencereye alarak kısık ateşte ısıtmaya başlayın. Bir iki baloncuk çıktıktan sonra biraz daha karıştırıp, kıvamı katılaşınca ocaktan alın.
  • İçine tereyağını ekleyip, karıştırarak eritin. Vanilya özütünü ekleyip karıştırın ve bir kaseye alıp üzerine değecek şekilde streçleyin ve birazdan kullanmak üzere kenara alın.
  • Büyük boy kasede 4 adet yumurta akını köpürene kadar çırpın. İçine toz şekeri (60 gr) iki seferde olacak şekilde ekleyip, mereng kıvamına gelene kadar 4-5 dakika çırpın. Bu harcı 2-3 seferde söndürmemeye dikkat ederek ve spatula kullanarak diğer hazır olan kremaya ekleyip birbirine yedirin.
  • Hazır olan sufle harcını sufle kaplarının tamamı dolacak şekilde bölüştürün. Üzerini düzleştirin ve kenarlarını peçete yardımı ile temizleyin.
  • Önceden ısıtılmış 200°C fırında 13-14 dakika pişmeye bırakın.
  • Bu esnada vanilyalı sosu hazırlamaya başlayın. Vanilyalı Sos için: 2 adet yumurta sarısı, toz şeker ve sütü küçük bir sos tenceresinde karıştırarak ısıtın. 80°C’ye geldiğinde altını kapatın ve süzgeçten geçirip bir sosluğa alın. İçerisine vanilya özütü ekleyip karıştırın.
  • Fırından çıkan suflelerin üzerine pudra şekeri serpin. Suflenin orta kısmına bıçakla bir çizgi atıp, yaptığınız vanilyalı sosu ortasına dökerek hemen servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

İlhami Suat Aslan
İlhami Suat Aslan
Alfa Pastacılık Yağları Demo Şefi
Portakal Kremalı Berliner Tarifi
100 Dakika
8-10 Kişilik
12B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Oreolu Vişne Tatlısı Tarifi
12B Görüntüleme
Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Labneli İrmik Muhallebisi Tarifi
15B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.