Kısık Ateş
Tarif

Zerdeçallı Soğan Turşusu Tarifi

Göz alıcı görüntüsüyle sofralarınızı renklendiren turşu tarifi: Soğan turşusu tarifi nasıl yapılır? Zerdeçallı soğan turşusu yapılışına gelin birlikte göz atalım.
30 Dakika
4-6 Kişilik
Diğer Tarifler
Tava
Zerdeçallı Soğan Turşusu Tarifi
Paylaş
  • 29B
  • 128
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g kuru soğan
100 g toz şeker
100 ml su
250 ml beyaz şarap sirkesi
20 g zerdeçal

Nasıl Yapılır?

  • Soğanları kalın yarım ay şeklinde doğrayın.
  • Sos tavasına şeker, su, zerdeçal ve sirkeyi ekleyin.
  • Soğanların tamamı suyun içerisinde kalacak şekilde tavaya ekleyin.
  • Isıtmaya başlayın, kaynadığı an ocaktan alıp üzerine streç film çekerek soğumaya bırakın.
  • Tercihen bir gün sonra tüketmeye başlayın.

Püf Noktası

*Beyaz şarap sirkesi yerine dilediğiniz sirkeyi kullanabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Diğer Tarifler Tarifleri

Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Defne Yaprağı ve Limon Aromalı Tuz Tarifi
19B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kıbrıs Tahanı Tarifi
10 Dakika
2-4 Kişilik
17B Görüntüleme
Zencefil Turşusu Tarifi
approved
30 Dakika
4-6 Kişilik
8B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Beliz Yorganci
· 09.03.2020

Baska hangi sirkeyi onerebilirsiniz?

Uzman Oytun Dağlı bu yorumu beğendi
Oytun Dağlı
· 17.03.2020

Beyaz şarap sirkesi yerine dilediğiniz sirkeyi kullanabilirsiniz.