Kısık Ateş
Tarif

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi

Görüntüsü ve tadıyla iştah açıcı bir tarif: Zeytinyağlı Taze Fasulye tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere
Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi
Paylaş
  • 95B
  • 111
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg taze fasulye
4 adet soğan
215 ml zeytinyağı
2 diş sarımsak
2 adet domates
yeteri kadar tuz

Nasıl Yapılır?

  • Fasulyenin iki ucunu ve varsa kılçıklarını temizleyin. İsterseniz boyuna göre iki üç parçaya bölün.
  • Soğanları incecik doğrayın, zeytinyağında rengi sarıya dönene kadar kavurun.
  • Küp küp doğranmış sarımsak ve domatesleri ekleyin, bir iki kez karıştırın.
  • Daha sonra yıkanmış, süzülmüş fasulyeyi ilave edin, hafif sararana kadar fasulyeyi de kavurun.
  • 1 çay bardağı sıcak su ve tuz ilave edin. Kapağını kapatarak bir taşım kaynatın. Daha sonra ateşi kısın.
  • Fasulye yumuşayıp suyunu çekene kadar, yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
  • Yumuşamadan suyunu çekerse azar azar su ilave edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler Tarifleri

Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Acılı Kuru Fasulye Tarifi
70 Dakika
4-6 Kişilik
32B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ekşi Kremalı Sebze Sote Tarifi
19B Görüntüleme
Serkan Çakır
Serkan Çakır
Executive Chef
Enginar Yatağında Arapsaçı Tarifi
20B Görüntüleme

Yorumlar (1)

Can Deniz
· 17.12.2020

Şefim ellerinize sağlık. Tüm tariflerinize baktım dikkatimi çeken zeytinyağlıların hiçbirine şeker koymuyorsunuz. Sebebi nedir?